Bunica a bătut toba-n Oradea Mare la Toamna Orădeană 2011

Sunt răguşită, încă simt că auzul mi-e oleacă deranjat, mă cam dor muşchii picioarelor, dar nu regret nimic din spectacolul pe care l-am trăit aseară, în parcarea din str. Independenţei. Am dansat şi-am cântat cu Zdob şi Zdub. Moldovenii au arătat că ştiu să se distreze şi să întreţină atmosfera, în ciuda puţinelor grade care puteau fi simţite şi care erau afişate de termometre.

Doamna Toamnă s-a îndurat de noi cu ploaia, dar cu frigul n-a mai vrut să negocieze (cum de altfel e ÅŸi normal să fie, că doar nu degeaba octombrie-i brumărel). După ce zdubii au început să Å£opăie ÅŸi să bată din tobe, orădenii n-au mai avut stare. Åži să vezi numa’ cum tremura scena când nebunii hardcore au început să sară sau să bată simultan la tobe.

Interesant e că toate melodiile pe care le-au cântat, inclusiv cele care n-au fost mediatizate, au fost foarte bine primite de orădeni. La un moment dat câţiva tineri au încins o horă, iar frigul specific perioadei chiar n-a mai contat.

Să mai spun că au fost aplaudaţi şi aclamaţi minute-n şir? Să mai spun că acest concert susţinut de Zdob şi Zdub a fost cel mai reuşit spectacol public (şi fără bilet de intrare) al toamnei?

Înainte ca zdubii să-şi facă apariţia pe scenă, Connect-R şi Hotel FM au încercat să întreţină atmosfera, să adune publicul risipit pe la corturile cu mici şi frigărui. Connect-R s-a bucurat de un feedback neaşteptat, cel puţin pentru mine. Iar dansatorii cântăreţului au fost senzaţionali. Fireşte că-n backstage s-a făcut coadă la autografe şi poze cu mister Connect-R & co., mai ales că domniţele din fan clubul artistului au ţinut morţiş să vină la concert şi să-l ridice în slăvi pe cântăreţ. Pe scenă, normal!

Hotel FM e o trupă lipsită de experienţa concertelor mari, lucru ce s-a văzut aseară. Totuşi, îmi sunt dragi băieţii pentru că se străduiesc să facă muzică, deşi aseară n-au fost în cea mai bună formă. Dacă aş vrea să fiu rea aş spune că Zdubii le-au dat clasă în ceea ce priveşte profesionalismul (aşa cum s-a întâmplat şi la Eurovision), însă nu voi fi atât de răutăcioasă. Când au început să cânte piesa Change, orădenii au cântat la unison cu David Bryan şi trupa.

Câteva poze făcute cu aparatul foto, că restu-s cu mobilul şi nu-s atât de reuşite.

1 thought on “Bunica a bătut toba-n Oradea Mare la Toamna Orădeană 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.