Work hard, stay humble!

Calul Frizian din Alba Iulia

Calul Frizian din Alba Iulia

În Alba Iulia, la cetate, se schimbă gărzile în fiecare zi la ora 12. Poate şi la altă oră, dacă greşesc, corectează-mă, te rog. Când se schimbă garda, apar câţiva gardieni călare pe cai Frizieni.

Cred că pozele spun totul despre cât sunt de impresionanţi aceşti cai. Musculoşi, puternici, mari şi negri, Frizienii (Friesian horse) vin din Olanda şi sunt animale folosite în special în atelaje şi călărie, însă şi în competiţiile sportive.

Fireşte că n-am rezistat tentaţiei de a mângâia un astfel de cal. Cum să nu-l adori?!

p.s: nu m-am apropiat prea tare de el întrucât tocmai ce-mi scrântisem glezna şi nu mă puteam mişca prea bine. În cazul în care s-ar fi speriat calul de ceva sau de cineva, m-ar fi lovit din plin. Da, e dresat, însă am preferat să fiu precaută.

calare pe-un Frizian

cai frizieni

frizianul de la alba iulia

Lili

Lugojeancă devenită orădeancă. Zâmbesc, citesc și vorbesc mult în compania potrivită. Îmi plac bărboșii, pisicile, câinii și sarcasmul. Nu neapărat în această ordine. Mulțumesc de vizită și de interes! Dacă ai ceva interesant de anunțat, dă-mi de știre!


Reader Comments

  1. Bine ai facut ca nu te-ai apropriat prea tare de el deoarece caii frizieni sunt renumiti pentru faptul ca mananca “lilisori”. 😛 😆

    1. Da, da, să ştii că aşa e. Mi-a şoptit mânzul din grajd. A spus că el nu papă lilişori, că n-are dinţii formaţi. Încă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.