Cât de responsabile social au fost companiile în 2010?

Se spune că un potenţial client va alege o companie despre care a auzit că s-ar fi implicat în proiecte sociale, în defavoarea uneia care şi-a făcut doar reclamă la televizor. La nivel de subconştient, o firmă care sprijină anumite demersuri sociale (cum e Verde pentru biciclete în Timişoara, proiect sprijinit de Fundaţia Bega), e percepută ca fiind mult mai de încredere şi mai responsabilă.

În cele ce urmează, discutăm despre responsabilitatea socială a companiilor româneşti.

1. Care sunt primele 3 companii pe care le apreciezi cel mai mult pentru cum s-au implicat în societate în 2010 şi de ce?

Prefer să mă refer la campanii, pentru că ele sunt cele care contează în cele din urmă. Printre cele mai mediatizate campanii a fost Promisiuni pentru viaţă, derulată de Avon România. Scopul campaniei este de a informa publicul ţintă: femeile, despre pericolul cancerului la sân. Dacă în alţi ani Avon a adoptat un mesaj mai agresiv, în 2010 lucrurile s-au schimbat. Nu ştiu cine s-a gândit la un mesaj mai optimist, la un fel de promisiune, dar felicitări acelei persoane sau echipe. Dacă mesajele campaniei au ajuns şi la mine, prin diverse canale de comunicare (mai ales Facebook), înseamnă că această campanie a fost bine promovată.

În plus, compania Avon a facut o donaţie de 113.000 dolari pentru Institutul Oncologic Ion Chiricuţă, din Cluj-Napoca.

O altă campanie reuşită a fost cea iniţiată de OTP Bank Romania, „Dreptul de a citi”. Pe scurt: s-au donat peste 30.000 de cărţi şi au fost amenajate 35 de biblioteci în şcoli din mediul rural. O iniţiativă excelentă, mai ales că ştii doar cât îmi place să citesc şi cât de mult susţin lectura.

A treia campanie interesantă, foarte intens promovată în 2010 a fost Let’s do it Romania!, susÅ£inută de Romtelecom. Ziua marii curăţenii generale a fost extrem de mediatizată, sper că se va repeta ÅŸi anul acesta. Ar fi păcat să renunÅ£e după doar un an. Nu de alta, dar românul nu învaţă dacă-i predici, ci numai dacă-i arăţi cum să facă.

Şi să nu uit de Petrom cu Redescoperă România. Anul trecut am citit o mulţime de lucruri interesante despre Moldova. Blogurile participanţilor conţin o mulţime de informaţii despre locuri despre care nici nu ştiam că există. Mai ales că n-am fost vreodată prin estul României. De fapt, nici prin Nord n-am fost. E o iniţiativă excelentă de a promova ţara pentru români, de a vedea că avem plaiuri superbe, dar nu ştim să le valorificăm. Îmbrăţişăm şi adoptăm cu patos prostia lui Badea „Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul”, fiind orbi la frumuseţea pe care ne-o oferă ţara asta.

2. În ce masură marile companii au răspuns în 2010 aşteptărilor tale în privinţa implicării în societate?

În ceea ce priveşte Avon, campania lor a fost excelentă, însă cred totuşi că ar trebui să pună accent şi pe mediul rural. În definitiv, dacă la oraş femeile au acces la un doctor mult mai repede decât femeile de la ţară, nu înseamnă că o boală cumplită, cum e cancerul la sân, nu apare la femeile de la sate. O caravană cu medici care să consulte femeile din sate n-ar strica. Sunt femei care n-au fost în viaţa lor la un ginecolog şi nu şi-au făcut vreodată un control al sânilor.

ÃŽn privinÅ£a Let’s do it Romania!, poate că ar trebui ca acÅ£iunea de curăţenie să se facă în fiecare primăvară ÅŸi vară, pentru a da un model, a stabili un tipar. Cine va mai Å£ine minte campania asta peste 3-4 ani?! Ori, dacă se ajunge la o acÅ£iune pe termen lung, sigur publicul Å£intă va avea mai mari ÅŸanse să ia voluntarii ca model. Sau poate sunt prea încrezătoare în români, nu ÅŸtiu.

3. Ce aşteptări ai de la companii în privinţa responsabilităţii sociale pentru 2011?

2011 a început cu reaprinderea focului în cazul problemei câinilor fără stăpân. Mi-ar plăcea să văd o companie care face lobby pentru importanţa sterilizării/castrării animalelor de companie care nu sunt folosite la montă şi nu au o valoare chinologică. Şi asta pentru că degeaba se va adopta legea eutanasierii, dacă românii nu-şi vor steriliza căţelele şi vor arunca puii în stradă. Aş mai vrea să văd campanii mari dedicate persoanelor care suferă de autism. Pe Facebook a fost o campanie foarte interesantă: pentru fiecare like primit unei pagini, se dona un leu în scopul ajutorării copiilor autişti. În plus, am ascultat la Radio România Actualităţi un reportaj extraordinar despre recuperarea şi forma de educare a acestor copii. Reportajul a fost realizat de Liliana Nicolae şi a fost difuzat acum câteva săptămâni.

4. Ce eşti dispus(ă) să faci pentru a le stimula pe companii să fie mai responsabile în 2011?

Având în vedere că susţin diverse acţiuni în Oradea, legate de citit sau ecologie, prin intermediul blogului (şi nu numai), pot susţine alte proiecte pe acelaşi subiect.  La Tomata am citit despre Teddy Bear Hospital, un proiect foarte interesant pe care l-aş promova cu cel mai mare drag. Şi la care aş participa, dacă aş fi student la medicină.

Idei sunt, dorinţa de a ajuta există, mai avem nevoie doar de buget şi oameni dedicaţi!

2 thoughts on “Cât de responsabile social au fost companiile în 2010?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.