De ce nu prea beau pisicile apă?

image

Am citit nenumărate posturi scrise de posesori de pisici exasperaţi de faptul că felinele lor nu prea beau apă. Dacă nu se hidratează pot apărea diverse probleme de sănătate, ca la oameni.

Am făcut un mic experiment cu TheMitsi. Are un bol dublu. Într-o parte i-am pus apă rece de la robinet, într-alta i-am pus apă stătută pe care o ţin la soare în balcon. E apă curată cu care ud florile. E bine să uzi plantele cu apă la temperatura camerei.

No, mâţa o mirosit apa de la robinet, i-o dat 2 limbi (nu te gândi la prostii!) și și-a mutat boticul în cealaltă parte de bol. Da, a băut apa care era la temperatura camerei. Aşa mi-am dat seama de ce pisica preferă să bată apa din bolul din baie, în loc s-o bea: e apă rece de la robinet!

De altfel, veterinarul m-a sfătuit să-i dau hrană uscată cât mai des pt. că aşa pisica va simţi nevoia de a lipăi apă. Da, hrana umedă conţine lichide, dar e plină de conservanţi şi coloranţi mai nocivi decât apa.

p.s: post scris de pe telefon, am diacritice! 🙂

 

Ce caută lumea:

 • www bibliobihor ro

2 thoughts on “De ce nu prea beau pisicile apă?

 1. Jteph

  Treaba cu hrana uscată chiar funcționează. Am și eu doi motănași cărora le place apa din bolul mic pus în chiuveta din baie hahaha.

  Reply
 2. Elena

  Nici pisica mea nu bea apa si m-am gandit ca e bolnava. Temperatura ridicata ar trebui sa o determine sa se hidrateze. Ce pot face ?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.