“Îi pare rău pentru ce a făcut?” Seriously?!

Asta a fost o întrebare pusă de o jurnalistă unui procuror care l-a audiat pe Şerban Huidu. O întrebare de maaaare angajament! Serios! Dacă faci un accident, indiferent de natura acestuia, ai vreun motiv să nu-ţi pară rău? Ai vreun motiv să te bucuri că 3 oameni au murit în urma unei greşeli, fie ea tehnică sau umană? Conştiinţa nu poate fi curăţată cu radiera!

În altă ordine de idei, omul e linşat mediatic, chit că lucrează în mass media. Adio carieră în faţa camerelor de filmat Cronica. Sigur, e loc în backstage, dar mă îndoiesc tare mult că va mai reuşi să-şi salveze cariera de prezentator TV. Va rămâne cu stigmatul accidentului, indiferent de verdictul judecătorului. Pentru că stigmatul i-a fost pus în momentul în care a devenit ştire şi subiect de toc şou! Iar poporul jubilează la ideea de a vedea un vedet cum merge la închisoare.

E de-ajuns o clipă de neatenţie, un drum cu polei, pietriş, zăpadă şi totul se duce pe apa sâmbetei. Iar bieţii oameni care-au fost victime, odihnească-se în pace! Că n-ai ce altceva să mai spui…

9 thoughts on ““Îi pare rău pentru ce a făcut?” Seriously?!

 1. Trotineta

  Pai e setul standard de intrebari de jurnalist roman. Ce vrei mai mult de la ei?! Cand e trimis la o crima, ii intreaba pe cei din familie daca i-a afectat faptul ca au pierdut pe cineva drag intr-un mod groaznic. Daca sunt trimisi la o sinucidere ii intreaba pe prieteni daca se asteptau la asa ceva. Daca merge la un meci de fotbal, il intreaba pe antrenor daca vrea sa castige. And so on.

  Reply
 2. Pingback: Mihai Mitoseru este modelul pe care Serban Huidu il mai poate urma. « Netu' e liber ?

 3. Pingback: Blog de Trotinetă » Set de întrebări pentru jurnalistul rromân

 4. cetateanu` turmentat

  Dra,sa fim seriosi(-oase)!,nu stiu daca ai urmarit emisiunea lui Gadea de ieri seara de pe antena3 cand niste domni competenti in domeniile lor de activitate, printre care se afla un ins expert in accidentologie,au disecat aceasta problema care tinde sa devina de interes national! La cei aprox. 3000 mii de morti care mor anual in accidente rutiere pe soselele patriei nimeni nu se gandeste! Revenind la emisiune, una dintre opinii a fost faptul ca este imposibila formarea de polei la mijloc de octombrie (eu provin dintr-o zona montana cu multe grade -),mai mult,in zona respectiva din pricina traficului intens un ipotetic polei ar fi imposibil de mentinut.
  Si, la ce Mertan` conducea nenea ala,sincer,serios, poleiul ar fi o minima cauza a fatidicei fapte comise…Cat despre mustrarile de constiinta,nici cel mai mare regret din lumea asta nu alina durerea celor ramasi in urma defunctilor!

  Reply
 5. Sirg

  Cazul Huidu ma tulbura prin faptul ca vad cum se poate schimba viata unui om intr-o fractiune de secunda — de la chicoteli si carcoteli, la o tragedie de neinchipuit. Nu stiu cum va continua cu 3 morti pe constinta..

  Mi se pare iarasi regretabil cum o gramada de lume pe care Serban i-a deranjat cu Cronica isi platesc politele acum, ce penibil mi se pare sa dai intr-un om deja terminat. Altfel, cred ca n-are incotro si ar trebui sa fie tratat ca orice cetatean in situatia lui, probabil inchisoare, cati nu patesc ca el dar nu se afla pt ca sunt anonimi?

  Reply
  1. lilisor Post author

   Repet: nu sunt judecător, procuror sau investigator să ştiu ce s-a întâmplat acolo. Dar pot să-mi dau cu părerea despre întrebarea stupidă a jurnalistei. Cum naiba să întrebi: “Îi pare rău?”? Dacă vorbeam de un criminal în serie, hai, treacă. Mai merge întrebarea, că deh, sociopaţii nu ştiu ce e aia empatie.

   Dar nu pui întrebarea asta când discuţi despre un om care a fost implicat într-un accident soldat cu 3 morţi. Pentru că mi-e greu să cred că cineva ar accidenta, din propria-i voinţă, o altă maşină cu scopul de a ucide ceilalţi participanţi din trafic. Mai ales un om care pornise la drum cu familia şi avea tot viitorul în faţă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.