Ipocrizia religiilor în web 2.0

Dacă întrebi un îndoctrinat religios dacă e împotriva celorlalte religii, îţi va spune că fiecare om are dreptul de a crede în ceea ce-i pasă. Sau îţi va predica de ce religia sa e mai „curată”, e cea adevărată etc. Åžtii deja poezia! 🙂

De fapt, toţi oamenii extrem de credincioşi consideră că doar zeul în care cred ei e cel autentic şi, inevitabil, vor încerca să-şi impună ideologia. Mai nou, lupta pentru supremaţia religiilor se duce online. Pastorul meu are mai mulţi fani pe Facebook decât amărâtul tău de preot, adică religia mea e mai importantă decât a ta, credinţa mea e cea adevărată. De parcă popularitatea unei religii ar valida-o.  Citatul din religia mea a adunat mai multe like-uri decât al tău citat prost, icoana mea a avut mai multe share decât poza ta.

Pe reţelele de socializare au apărut invitaţiile la evenimente creştine. Biserica X începe slujba în 10 minute la biserica Y. Z-ulescu te-a invitat la slujba de mântuire a degetelor mici ale pastorului care-a făcut un miracol după ce-a pupat mâna unui bolnav. Deşi nu le bag în seamă, apar acei îndoctrinaţi care simt nevoia de a-mi reproşa că n-am dat curs unei invitaţii la o biserică. De parcă prin astfel de reproşuri mi-ar câştiga vreodată atenţia şi respectul. Tăcerea mea ar trebui să le spună că nu mă interesează evenimentele respective. În loc să-mi motivez absenţa, aleg să ignor oamenii şi reproşurile legate  de religie.

Dacă aleg să cred în ceva, e o chestiune care mă priveşte în mod exclusiv. Nu ai dreptul de a-mi impune în ce să cred!

Să nu uităm că şi Jim Jones a avut mii de adepţi, iar la final i-a ucis din atâta dragoste pentru supuşi. E bine să crezi în ceva, dacă asta te ajută să treci peste greutăţile din viaţă, să rămâi pe linia de plutire, să nu o iei razna, însă îţi permite să gândeşti raţional. Dar nu e acceptabil să impui cuiva în ce sau în cine să creadă! Iar cei care se lasă manipulaţi de diverşi propovăduitori sunt oameni slabi şi reprezintă veriga slabă a procesului de selecţie naturală!

1 thought on “Ipocrizia religiilor în web 2.0

  • Am observat È™i eu mai nou că încep È™i în mediul online. La fel fac È™i eu, ignor …. Dar când sunt abordată pe stradă ( mai nou se întâmplă des 😀 ) îmi vine să urlu. Poate par eu aÈ™a satanică de felul meu, dar când văd pe câte una că vine cu replici de genul: cunoaÈ™teÈ›i calea? citiÈ›i Biblia?… Și asta aÈ™a din senin … Bag un zâmbet ironic È™i cu un nu simplu mă îndepărtez, dar rămân iritată. Dacă nu am nimic cu tine lasă-mă È™i tu în pace! Am libertatea de a crede în ce vreau … Și da! Oamenii ăștia fanatici sunt slabi, proÈ™ti È™i manipulaÈ›i …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.