O rugăminte pentru curăţenia stradală din Oradea

masina de maturat strazileAm observat ieri că au reînceput să circule maşinile alea mari de la RER care mătură şi apoi spală străzile. E foarte bine că se face, dar totuşi, am o rugăminte: se poate ca, măcar pe bulevardele mari, să se spele străzile seara sau noaptea? Nu de alta, dar maşina aia care spală, are un jet foarte puternic şi stropeşte tot trotuarul, nu doar marginea străzii. Inclusiv pietonii. Dacă e o mamă cu un prunc în cărucior, nu cred că poate fugi atât de repede încât să nu fie surprinsă de maşina care spală străzile.

Anul trecut am păţit-o pe bd. Transilvania, în faţa pizzeriei Capriciosa. Eram în dreptul terasei, când a ajuns maşina care mătură. M-a prăfuit toată, apoi, la doar câteva secunde, fără să apuc să mă dezmeticesc, a venit şi maşina care spală. Evident că m-a stropit din plin, că n-aveam unde să mă retrag. Norocul meu că tocmai veneam acasă de la serviciu şi locuiam în apropiere.

Ieri am văzut cele două maşini pe 6 martie, au prăfuit şi stropit jumătate de trotuar. Norocul pietonilor că trotuarul aici e mare şi s-au putut da la o parte cât de cât.

Pretty please?!

4 thoughts on “O rugăminte pentru curăţenia stradală din Oradea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.