Pisicile din centrul de adopţii Prietenii Pisicilor Oradea

Săptămâna trecută am fost pe la centrul de adopţii de pisici Prietenii Pisicilor. Cred că e singurul centru din România care funcţionează exclusiv pentru îngrijirea şi plasarea spre adopţie a felinelor.

Am stat vreo 2 ore cu cele 17 pisici, una mai simpatică decât cealaltă şi mai aveam puţin până plecam acasă cu o tigrată frumoasă foc. Rar mi-a fost dat să mă bucur de drăgălăşenia unei feline atât de ataşată de oameni. Ei, tigrata asta mică m-a văzut de la geam, înainte să deschid uşa. M-a plăcut instant, mai ales că aveam pantaloni de bumbac, excelenţi pentru a practica binecunoscutul obicei al frecatului obrajorilor.

Nu cred că are mai mult de 5-6 luni, e sterilizată, foarte drăgăstoasă, stă la mângâiat şi are un fetiş pentru picioare: îi place să lingă picioarele oamenilor. De fiecare dată când încercam să mă apropii şi de celelalte feline, să mă împrietenesc cu ele, tigroaica asta mică venea şi-şi freca obrăjorii de pantalonii mei, îmi sărea în braţe, doar-doar o voi mângâia şi pe ea.

N-am fost cu mâna goală la pisici, le-am dus câteva conserve de hrană umedă. Centrul de adopţii are nevoie de fonduri şi de ajutor, fireşte. Momentan sunt doar 17 pisici, dar vine toamna, vine sezonul de împerechere şi din nou vor apărea o mulţime de pui de pisică părăsiţi sau aruncaţi pe străzi. Dacă vrei să ajuţi centrul, poţi dona şi tu câte 3-4 conserve mari. 3 de la mine, 3 de la tine, 3 de la vecina etc. şi aşa se strânge hrana pentru mâţele astea haioase.

În două ore de stat printre pisici, mi-am încărcat bateriile pentru următoarea lună!

Åži-acum, poze:

6 thoughts on “Pisicile din centrul de adopÅ£ii Prietenii Pisicilor Oradea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.