Multe tablouri, o cameră cu pereții decorați cu ceasuri, proiecții de filme, concert de muzică clasică, dar mai ales un recital extraordinar susținut de Cozmin Sime. Cam asta a însemnat Gala Traficantului de Cultură Internațional pentru mine. Ah, da, era să uit de faptul că gala s-a ținut în Palatul Sonnenfeld. Sau clădirea cu Moszkva Kavezo pentru băutorii de bere.
GTCI este festivalul producţiilor de nişă, al experimentului şi experimentalului, al noilor formule şi răsturnări de convenţie sau, altfel spus, este piaţa de schimb a noutăţilor spectaculare. Festivalul urmărește realizarea unor evenimente culturale în vederea atragerii tinerilor înspre cultură, artă şi tradiţie. Festivalul este de natură underground – manifest – alternativ, aici se întâlnesc atât artiști consacrați cât și debutanți.
Cozmin e ocupat să-i încânte pe străini anul acesta, așa că nu-l mai văd la Gală. Însă sunt invitați alți artiști  din țară dar și de peste hotare, precum Andreea Bibiri, Simone Perinelli, Mike Godoroja, Dubase, Raluca Mara, Diana Oțet, Consuelo Mura, Ana Florea, Alexandra Gavrila, Acustimantico, Allan Dalla, Gabor Zsofi și mulți alții.
Anul acesta Gala s-a mutat din palatul impresionant în fosta fabrică de blănuri Rovex (str. Griviței nr. 11). Și-s foarte curioasă cum arată o astfel de fabrică, mai ales dacă încă mai sunt acolo mașinile de cusut și celelalte utilaje.
 Ediția din 2012 are loc în perioada 21-24 septembrie, iar biletul costă 15 lei/zi sau 35 lei un abonament pentru toate cele 4 zile.
Dacă vreÈ›i să veniÈ›i la Gala Traficantului de Cultură InternaÈ›ional voi oferi 2 invitaÈ›ii celor ce-mi vor povesti pe scurt despre ultima carte citită.Â
Că nu degeaba organizez Schimb de Cărți în Oradea, nu-i așa?!
pe scurt:
Ueda Akinari – ÃŽnchipuirile lunii ÅŸi ale ploii
antologie de poveÅŸti tradiÅ£ionale japoneze. Autorul a trăit în secolul XVIII ÅŸi s-a inspirat din mitologia japoneză. O poartă spre o altă lume, în special pentru un occidental! Zânele ÅŸi FeÅ£ii FrumoÅŸi sunt înlocuiÅ£i cu demoni ÅŸi zeităţi cu intenÅ£ii… nu tocmai bune. Mai mult, poate fi citită ÅŸi ca o carte de istorie, deoarece poveÅŸtile au loc într-o perioadă de aproximativ 800 de ani 😀
Sună interesant.
Marius, ai o invitaÈ›ie 🙂 Discutăm detaliile pe mail.