Ghost Rider 2? O pierdere de vreme!

Nu-mi dau seama dacă-s chiar obiectivă când spun că filmele cu capital străin nu reușesc să ne promoveze țara într-un mod favorabil.  Au mai fost vreo 2 thrillere de mâna a doua filmate în România pe care n-am reușit să le văd până la capăt, atât de proaste erau. Deși într-unul dintre ele juca Florin Busuioc, un om care-mi place. De aici și ideea mea că filmele cu scenariu american nu ajută prea mult la imaginea țării și a românilor în general.

Ghost Rider 2 nu face excepție de la regula mea. A început cu dreptul, cu Moreau (încă nu mi-am dat seama ce era nenea ăsta: călugăr? bounty-hunter? pierde-vremea-pe-motor?!) pe motocicletă pe câteva porțiuni de Transfăgărășan. Dar a continuat prost pentru că s-a ales să se arate cel mai puțin spectaculoase porțiuni din drumul ăsta incredibil!

Apoi, să-mi fie cu iertare, dar chiar toate spitalele româneÈ™ti sunt pline de igrasie, cu jeg de 2 degete, cum s-a arătat în film? Da, sistemul sanitar e la pământ, în Oradea am avut ocazia să văd un spital într-o stare deplorabilă. Măi, dar pentru pelicula asta nu puteau alege un spital mai de Doamne-ajută? E musai să arătăm tuturor străinilor că România e un fel de no man’s land?!

Sunt multe discrepanțe în film, replici seci, predictabile. Iar despre efectele speciale, Dumniezo cu mila! Nu știu cine și unde au fost făcute și editate, dar de cele mai multe ori nu înțelegeai ce se petrece în film. Știam că e o scenă cu bătaie, dar nu înțelegeam cum decurge lupta.

Iar la capitolul lupta supremă e dezamăgitor să vezi că momentul de cumpănă e legat de un oarecare criminal de mâna a treia care se bucură de puteri neașteptate, nu implică ză big boss. Ăsta e un clișeu tipic american: întotdeauna șeful, căpetenia, ză master, va fi învins în 2 mișcări, iar lupta supremă se duce cu un oarecare învățăcel care s-a trezit peste noapte că trebuie să dea niște pumni și niște picioare.

Cu tot respectul pentru actorii români care au apărut în film, Ghost Rider 2 e o prostie de film, o pierdere de vreme! Vorba unui prieten: „Am pierdut o oră jumate din viața mea, timp pe care nu-l mai recuperez vreodată, uitându-mă la Ghost Rider 2!”

Cu ce am rămas din filmul ăsta? Nicholas Cage a îmbătrânit, dar vai ce dantură perfectă are! Că deh, dinții ăia bine lucrați și finisați ies în evidență  în cele mai multe scene!

Ah, da, nu pot încheia postul ăsta fără să nu atrag atenția asupra subtitrării! Am găsit vreo 3 greșeli, inclusiv traducerea cuvântului „conscience” cu „cunoștință”. Subtitrările pentru filme devin din ce în ce mai proaste și mai slabe calitativ. Păcat!

2 thoughts on “Ghost Rider 2? O pierdere de vreme!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.