Minte-mă frumos, 2012

O producÈ›ie românească, o comedie romantică – dacă ne luăm după descrierea oficială. Mă rog, io-s cam reticentă la „comedii romantice”, mai ales dacă-s americane È™i o includ pe Jennifer Aniston. Dar pentru că Despre oameni È™i melci mi-a plăcut, am zis că trebuie să-i dau o È™ansă È™i comediei ăsteia. Și bine-am făcut, căci pentru o seară de joi, am râs cât pentru toată săptămâna.

„Minte-mă frumos” cu Andi Vasluianu, Diana Dumitrescu, Antoaneta Zaharia È™i Damian Marius e o comedie produsă de MediaPro Pictures, după reÈ›eta filmelor americane, dar cu picanterii specifice românilor. Filmul a fost regizat de Iura LuncaÅŸu după un scenariu de Adrian Lustig. Sigur, avem cliÈ™ee celebre – de ex. el e un „loverboy” care-È™i vinde trupul, timpul È™i experienÈ›a doamnelor cu bani, ea o ucenică (la o cofetărie franÈ›uzească), care nu È™tie să separe gălbenuÈ™ul de albuÈ™ – dar producÈ›ia românească nu merge chiar 1 la 1 după modelele americane. Plus că Diana Dumitrescu e o femeie tare frumoasă, È™i privind-o cât de mândră e pe marele ecran, uiÈ›i că a jucat în telenovele până acum. 😀

Dialogurile nu-s cele mai inteligente și câteva scene par lăsate în aer. Dar vorbim de o comedie romantică, un film de consum, nu de un film filozofic. Pentru o  seară cu prietenii/familia în oraș, vă recomand să mergeți să vedeți filmul ăsta. „Spune-mi tu un bărbat care rezistă la savarina mea”, e doar una dintre multele replici care-a provocat râsete. Păcat că am fost doar vreo 10 oameni în sală.

Apare È™i Loredana Groza într-o variantă franÈ›uzească È™i roÈ™covană, însă cele mai interesante scene sunt cele în care ea apare-n costum de CatWoman sau e călare pe-un cal în „camera roÈ™ie” cu jucării erotice. Un strop de BDSM într-o comedie romantică. „Madame c’est mă-ta, je sui Ivonne”, replică Loredana la un moment dat.

E al doilea film românesc (pe care-l văd eu!) în care internetul reprezintă legătura între personaje, după „Bună! Ce faci?”. Fiind un film cu actori tineri, care se adresează generațiilor Y și Z, sper că adolescenții și tinerii, în general, vor fi atrași de producția aceasta. Limbajul e specific vremurilor noastre, glumele-s reușite, iar sonorizarea e excelentă.

Merci, Ioana, pentru invitație!

9 thoughts on “Minte-mă frumos, 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.