Nu suport laptopurile cu display glossy!

N-am dat prea mare importanta monitoarelor de laptop pana nu mi-a murit preferatul, HP NX6310. A fost cel mai bun laptop pe care l-am folosit in ultimii 5 ani si-ti voi spune de ce: nu avea monitor glossy si se vedea bine pe ecran din aproape orice unghi. Puteam sa lucrez 14 ore pe zi la calculator si nu ma durea capul, ochii nu-mi erau iritati si nici nu simteam ca-mi ies din orbite. Un om care poarta ochelari de corectare a astigmatismului stie despre ce vorbesc.

Monitoarele glossy imi obosesc foarte tare si repede ochii. Nu stiu prea multe despre lumina, ochelari, dioptrii, asa ca-mi setez monitoarele in functie de lumina din incapere si in functie de cat de mult imi deranjeaza sau nu ochii. La cele glossy nu puteam sa lucrez nici 10 minute la calculator fara ochelarii cu lentile anti-reflex.

In ultimele zile, cautand un inlocuitor pentru HP-ul defunct, am ajuns la concluzia ca mai bine caut modelul in magazine, unde pot vedea ce tip de monitor au laptopurile, si comand de pe net. Pe internet nu-mi dau seama de monitoare. Fiecare producator foloseste o alta denumire pentru display. Glare, glossy, anti-reflective si cate si mai cate denumiri. Iar imaginile de produs sunt facute pentru a atrage prin design, nu prin ecranul mat pe care-l cautam.

Dupa ce-am vazut mai multe modele in magazine (multe au display glossy, ingrozitor pentru ochii mei), am comandat de pe emag. E mai ieftin cu 200 lei decat in  Media Galaxy.  Are i3 (fata de core duo cat avea celalalt), 4 GB RAM DDR3 (fata de 1,5 GB DDR2), 500 GB HDD (defunctul avea doar 80 GB), placa video dedicata de 1 GB (cealalta era integrata, 128 parca). Nu e cel mai tare laptop, dar avand in vedere ca a costat doar 2.400 de lei si are licenta de Windows 7, e suficient pentru ce am nevoie. Si e Samsung!

Abia astept sa ajunga maine coletul! New toy in town!

7 thoughts on “Nu suport laptopurile cu display glossy!

    • Laurentiu e de acord cu tine. Samsung are 2 ani, la fel ca multe alte branduri. HP si Acer au garantie de doar 1 an. La mine conteaza mult display-ul. Gandeste-te ca voi lucra doar de acasa, de pe laptopul personal. Daca display-ul imi oboseste ochii, intr-un an imi voi schimba lentilele de ochelari… Io-s obisnuita cu display-ul mat, cel glossy mereu m-a deranjat. Sau na, poate mi se pare, ca nu-s atat de priceputa intr-ale ecranelor.

  • Dupa cum ii ziceam si la Laurentie, acesta e exact modelul la cre m-am gandit sa ti-l iei, dar cum nu ma pricep am zis ca mai bine tac. 🙂
    Sa-l folosesti sanatoasa! La multi ani!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.