O aniversare cu vin

În ciuda alergiilor și a trupului slăbit pe care m-am chinuit să-l revitalizez cu vitamine, ceaiuri și mult somn, ieri seară am ajuns la aniversarea celor 2 ani de PrintreVinuri.ro. Blog de nișă, bine structurat, cu informații pe înțelesul oricărui român care apreciază un vin bun. Spun asta pentru că sunt unul din oamenii care caută recenzii pe internet despre produse și cumpără la îndemnul persoanelor în ale căror opinii am încredere. Și-s tot unul din oamenii care preferă un limbaj mai puțin oficial atunci când vine vorba de prezentarea unui produs, fie acesta vin, mâncare pentru mâțe sau laptop.

Iar aici intervin blogurile de nișă. Și din acest motiv merită susținute și promovate. Pentru că îți trebuie o imensă pasiune pentru a transmite un mesaj despre un produs care-ți place, cu atât mai mult dacă nu există o cultură de masă a nișei respective. Cum e și blogul de melci, pe care mai arunc câte-un ochi din Crăciun în Paști.

Îmi permit obrăznicia de a face o mică paralelă a nișei de bloguri de vin cu nișa blogurilor de beauty. Cele de vin sunt mai aranjate, bine structurate (deși sunt scrise de bărbați :D), într-un contrast uimitor cu cele de beauty care, pe lângă denumirile deloc user friendly, sunt încărcate, prost structurate și pline de briz-briz-uri. Asta doar ca să amintesc de aspect. Că diferă și la argumentare, dar n-are rost să scriu despre asta acum.

Ideea e că sunt foarte utile blogurile pe nișa vinurilor, mai ales că România se poate lăuda cu mulți producători, cu vinuri bune, dar cu un public needucat care cumpără Babanu la pet pentru că toată lumea știe că e „vin de masă”, deși nu e.

La recomandările de pe Facebook ale lui Darius Tulbure și de pe blog ale lui Bogdan Bocșe, autorul, creatorul și dumnezeul PrintreVinuri.ro, am încercat vreo 3 sau 4 vinuri. După buget, că nu dăm zilnic 75 de lei pe-un Solo Quinta din 2010. Și nu mi-au displăcut recomandările lor, dimpotrivă.

Așa că io vă recomand să mai aruncați câte-o privire pe blogurile de vinuri, mai ales atunci când aveți invitați la masă. Dacă reușesc să-mi fac suficient timp și pentru lilișor.net, poate voi întocmi o listă a blogurilor de nișă care merită studiate mai pe îndelete.

Dintre cele 3 vinuri Caloian (crama OpriÈ™or) degustate aseară în Jazz Caffe, cel roÈ™u rămâne preferatul meu! What can I say, a girl’s gotta drink what a girl’s gotta drink!

4 thoughts on “O aniversare cu vin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.