O reîntâlnire nefericită

Ne-am despărțit acum câteva luni, înainte să înceapă primăvara. Am hotărât, de comun acord și fără să ne certăm, că fiecare o va lua pe drumul său. Că nu ne vom mai căuta decât dacă unul dintre noi simte că nu poate trăi fără celălalt, că ne cuprinde un dor suicidar care ne îndeamnă să ne chinuim tolerând prezența celuilalt.

Eu mi-am ținut partea de târguială. M-am ținut deoparte. De fapt, nu-mi era chiar greu, că-s destul de timidă. Nu-mi place să mă bag în sufletul omului dacă știu că nu mi-s dorită. Și-n plus, nu-s genul de femeie geloasă!

ÃŽnsă de câteva zile mă caută în mod obsesiv. Se foloseÈ™te de orice prilej pentru a mă întâlni, pentru a-mi simÈ›i prezenÈ›a. Ce-o fi pățit? Nu sunt o femeie atât de atrăgătoare È™i atât de dezirabilă încât să nu-mi poată rezista. Mi-au rezistat alÈ›ii, mai slabi de înger …

Acum o săptămână m-a prins furtuna prin oraș când eram pe bicicletă. Cu tot cu hainele de pe mine, cântăream aproape 60 de kile, apa-mi ajunsese și-n șosete. Un record mondial, în ceea ce privește greutatea-mi, desigur. Acum câteva zile m-a surprins a doua ploaie, tot pe bicicletă, iar de ieri mă chinui să-mi încălzesc mâinile și picioarele. Azi am ieșit din casă purtând mănușile de toamnă. Atât îmi era de frig.

De 2 zile îmi lăcrimează ochii constant și noaptea nu pot adormi fără balsamul cu eucalipt. Sunt momente când am senzația că niște pitici crizați, încălțați cu bocanci grei, cu 3 numere mai mari, bagă pogouri diabolice în capul meu, cauzându-mi niște dureri crunte.

Dar nu, e doar EL. E … dracul gripei. E drăcovenia numită răceală care-mi dă târcoale de ceva vreme. DeÈ™i par mică È™i neajutorată, cred că de data asta îi vin de hac. Cumva, cândva. Nu mă mai las pradă instinctelor! AÈ™ fi în stare să beau È™i-un deÈ› de pălincă dacă asta mă va face mai puÈ›in atrăgătoare pentru un asemenea drac.

Până una alta, mi-am reîntâlnit È™i 3 prieteni vechi : paracetamolul sinus, ceaiul cu lămâie È™i miere È™i … vinul roÈ™u.

4 thoughts on “O reîntâlnire nefericită

  • As avea o intrebare insa nu stiu cum sa o formulez in cel mai elegant si diplomatic fel … asa ca mai bine nu te mai intreb … si totusi… medicamente + alcool = nu bun! zic si eu … poate gresesc, ce stiu eu? care bea un pahar de vin dulce odata la secol…

  • Dacă te despărÈ›eai de alcoolicul de LaurenÈ›iu, ziceam ca poate ai o È™ansa, chiar ca nu eÈ™ti nici pe departe “o femeie atrăgătoare È™i dezirabilă” dar sa mai fii È™i împreuna cu un alcoolic retardat… vai s-amar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.