Salată de primăvară

De câteva zile poftesc fructe, legume, produse lactate și multe ceaiuri. C-așa-i când vine primăvara, ne mințim că vrem să ne schimbăm stilul de viață. Minciuna ține vreo 2-3 săptămâni, până când ne plictisim de gătit, de gustul legumelor gumate și artificiale și revenim la pizza, shaorma și tradiționala friptură de porc.

La un singur lucru nu cred că aÈ™ putea renunÈ›a vreodată: la consumul de fructe! Dacă cineva mănâncă o friptură în faÈ›a mea, nu poftesc, n-am nicio problemă. Ba chiar mă dezgustă dacă friptura-i prea grasă sau în prea mult sos pe care se văd bule de grăsime. Dar dacă mănâncă struguri, prune, mereu sau pere, salivez ca un câine! Tare ciudat mai e È™i organismul meu…

Să-ți povestesc totuși de salata asta de primăvară. M-am inspirat de la Salata Hanul cu Noroc din același local. E un amalgam de fructe, legume, lactate și carne.

Am folosit vreo 5 frunze de salată verde, 2 bucăți verzi de apio (tulpină de țelină, foarte aromată și chiar delicioasă), 2 roșii mai mari, un castravete și vreo 100 gr. de telemea de vacă, rasă pe răzătoarea mică, 2 morcovi cruzi, un piept de pui. Aș și pus și boabe de struguri, dar n-am găsit la magazin.

Pieptul ăsta dezosat de pui l-am feliat și l-am amestecat cu piper mozaic proaspăt măcinat (ador piperul ăsta), o linguriță de ulei de măsline și o linguriță de oțet balsamic. Am lăsat pieptul de pui la rece vreo jumătate de oră, cam cât mi-a luat să spăl și să tai legumele. Apoi, fiind așa bine pătruns, l-am fript în tigaia grill, fără ulei sau grăsimi. A ieșit fraged și suculent, cu o aromă delicioasă. De obicei mănânc piept de pui numai dacă-i lăsat în marinadă sau dacă-i făcut cu bere/vin.

La final se amestecă toate legumele, se sărează după gust, se mai piperează după gust, iar pieptul de pui, tăiat fășii, completează salata. Poza nu-i cea mai clară, că mi-era o foame de lup și n-am avut răbdare să setez aparatul, să stau nemișcată. Dar îți faci o idee cât de bine arată o salată de primăvară, iar de gust nici nu mai pomenesc.

Poftă mare!

piept de pui pe gratar grill

salata de primavara

1 thought on “Salată de primăvară

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.