Școala de blog în Timișoara, ediția a III-a

Vă întrerup lectura cu un anunț de mare importanță:

In perioada 20 – 29 martie 2012, la Timisoara, BCR si blogu.lu organizeaza a treia editie a Scolii de Blog, ca raspuns la solicitarea studentilor din toate facultatile timisorene care si-au dorit sa participe la workshop-urile de blogging. 

De data aceasta vor fi înmatriculați și studenți din toate domeniile, nu doar studenți de la Jurnalism și comunicare.

Organizatorii pregatesc, dupa modelul primelor editii, o serie de 4 workshop-uri pentru o “clasa” de 15 “elevi”. Workshop-urile vor ajuta studentii participanti sa invete notiunile elementare de blogging si vor oferi participantilor posibilitatea de a exersa blogging-ul atat “la clasa” cat si indeplinind temele de casa pe care le vor primi la finalul fiecarei ore de blog.  „Profesorii” Scolii de Blog sunt persoane care au deja cativa ani de experienta in blogging, online si comunicare. Corina Saftescu, Cristina Putan, Richie Marius Ilie, Dan Lucian Stefancu si Alex Albu ii vor invata pe „elevi” cum sa inceapa un blog, cum sa se documenteze pentru a scrie articole, ce trebuie sa urmareasca atunci cand scriu despre subiectele alese si cum sa isi promoveze blogul in mediul online.

„Selectia participantilor se face in doua etape. Primul criteriu de alegere vor fi formularele completate de aplicanti ce includ si cu motivarea participarii. Apoi va avea loc o sesiune de interviuri in urma careia 15 studenti dintre cei inscrisi vor fi selectati pentru a participa la cursurile Scolii de Blog. Absolventii vor primi adeverinta de practica, daca profilul facultatii la care studiaza este compatibil cu tematica acestor workshop-uri. Studentii care se inscriu trebuie sa aiba in vedere ca fiecare workshop al Scolii de Blog este obligatoriu si ca absentismul nu este permis. In acest sens, studentii care se inscriu vor trebui sa fie disponibili in zilele de 20, 22, 27, 29 martie (adica în zilele de marți și joi) intre orele 17:30 si 20:00” a precizat Cristina Putan, diriginte al Scolii de Blog, într-un comunicat de presă.

Evenimentul este oraganizat de blogu.lu si BCR, in parteneriat cu Facultatea de Stiinte Politice, Filosofie si Stiinte ale Comunicarii din cadrul Universitatii de Vest Timisoara, cu sustinerea PRbeta, Marele Ecran, Persoana 1, deceblog.net, DC Print Media si a comunitatii bloggerilor din Timisoara.

No, bun, deci de mâine începe o nouă È™coală de blog în TimiÈ™oara. Dacă nu eram aÈ™a uitucă, poate că anunÈ›am treaba asta înainte de 14 martie, când a fost ultima zi de înscriere. Și uite-aÈ™a am dat o primă lecÈ›ie viitorilor studenÈ›i: citiÈ›i toate comunicatele interesante de la cap-coadă È™i programaÈ›i mai multe articole atunci când aveÈ›i vreme. Nu, ultimul episod din Grey’s Anatomy nu e un motiv serios de a amâna scrisul pe blog!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.