Tu ce produse bio folosești? :)

Primul produs bio pe care l-am folosit, acum vreo 2 ani, a fost un balsam de buze. Nu mai știu ce marcă era, ce conținea. Știu doar că făcea buzele catifelate, chit că sună ca un clișeu siropos, și că avea o aromă de cireșe. Nu era nevoie să-l aplic de mai multe ori pe zi pentru că rămânea pe buze. Din păcate, l-am uitat într-o pereche de blugi, iar mașina de spălat l-a distrus. Nici acum n-am găsit un balsam înlocuitor, tot încerc ce găsesc pe la farmacie. Am renunțat de multă vreme să mai cumpăr produse cosmetice din supermarket, la fel cum nu mai cumpăr produse intens promovate. O să-ți povestesc despre asta, cândva!

De mai bine de o lună folosesc exclusiv creme și soluții organice. Le-am primit de la fetele de la Organique. Mergând pe principiul „trebuie să cunoști marfa înainte de a o trâmbița”, am testat bine produsele înainte de a-ți povesti. Dintre toate mărcile (am primit vreo 3 branduri diferite), cel mai mult îmi place I+M. Demachiantul și balsamul sunt pentru piele sensibilă (inclusiv pentru persoanele cu alergii), fiind inodore. Despre balsamul pentru ochi ți-am povestit acum ceva vreme. Însă ce nu ți-am spus atunci e că balsamul ăsta nu-i greoi. Intră foarte ușor în piele și  odată ce ai masat ușor pleoapa, nu-l mai simți toată ziua. Da, când te speli pe ochi, simți zona puțin uleioasă. Acționează ca un fel de mască invizibilă.

Cu ocazia asta am aflat că I+M e o companie care produce cosmetice de mai bine de 30 de ani. Probabil vegetarienii și veganii sunt mai familiari cu produsele și compania germană, fiind produse vegane. Dacă știi cât sunt de bune I+M-urile și vrei să-ți refaci stocul, te sfătuiesc să dai o raită prin magazinul virtual Organique. În aprilie primești un tonic Hydro Performance sau un gel de curățare Phyto Balance (alegi unul) la orice produs cumparat din gama i+m. 

demachiant I+M si sampon

Unul ba, alta da!

Nu toate produsele mi se potrivesc. Am un șampon (imaginea de mai sus, flaconul verde) pe care nu-l pot folosi când aplic diverse tratamente pentru păr. Pentru că nu îndepărtează soluțiile cleioase din tratament. Și părul rămâne cam uleios, îmbâcsit și foarte încâlcit dacă nu folosesc balsam. Probabil chimicalele din soluțiile cleioase nu-s ușor de îndepărtat cu un șampon organic din cânepă.

O cremă de care am devenit dependentă e Ha Tha Coolness. Stă cuminte într-o cutie micuță de metal, iar când o deschizi, te izbeÈ™te o aromă intensă de eucalipt, mentă È™i alte ierburi interesante. Mirosul foarte pregnant îmi aduce aminte de cremele vietnameze, alea din cutiuÈ›ele roÈ™ii pe care nu aveam voie să le deschidem, dar care cică erau făcătoare de minuni. Ei bine, crema asta e ideală în zilele când mă chinui să respir sau când mă aflu în locuri care put. Aplic puÈ›in în jurul nasului È™i totul din jur miroase a eucalipt. Da, e perfectă când călătoresc cu tramvaiul! 😀 Pe asta È›i-o recomand în orice situaÈ›ie, cu atât mai mult dacă ai alergii la plantele care înfloresc în perioada asta sau dacă lucrezi în medii cu mirosuri grele.

O găsești în magazinul Organique la 25 de lei.

ha tha balsam mentolat

Cam astea-s produsele pe care le folosesc zi de zi. Tu ce produse bio foloseÈ™ti? 🙂

9 thoughts on “Tu ce produse bio foloseÈ™ti? :)

    • Eu am folosit o vopsea fără amoniac, gândindu-mă că nu-i atât de nocivă. Dacă nu folosesc tratament pentru păr, È™amponul e ok, curăță părul. Doar că primăvara de regulă aplic tot felul de soluÈ›ii tratament, pentru regenerarea firului de păr după iarna asta prea lungă. Și È™amponul nu face față. Poate ar trebui să încerc alte tratamente.

  • Eu folosesc produse bio în sensul că folosesc uleiuri È™i unturi naturale. ÃŽncă n-am trecut la produse formulate de alÈ›ii, mi se pare că „baza” își face ok treaba. Nu folosesc atât de multe… dar prefer să îmi fac singură măștile în casă (mai ales pentru păr), să dau pe la ochi cu un ulei de migdale dulci sau argan, să vâr picioarele într-un… voal de unt de shea. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.