Work hard, stay humble!

Amenajarea promenadei din Oradea

Primăria Oradea a anunțat de ceva vreme concursul de arhitectură “AMENAJAREA PROMENADEI DE PE MALUL CRIŞULUI REPEDE ŞI DOTARE PENTRU ALIMENTAŢIE PUBLICĂ”Procedura, cu tot cu modificări,o regăsiți pe site-ul primăriei.

Iată și câteva sugestii pe care aș vrea să le considere cei ce lucrează la proiecte:

– pista de bicicliști de pe malul Crișului are nevoie de mari îmbunătățiri. În momentul de față, ca biciclist, trebuie să faci slalom între orădenii care merg câte 7-8 unul lângă celălalt și câinii plimbați fără lesă. Bine-ar fi ca pietonii să nu mai folosească rampele pentru bicicliști, mai ales că există scări lângă rampe.

– coșurile de gunoi și băncile sunt puține, mai ales în zona Piața Ferdinand – str. Emilian Chitu. Malul Crișului e plin de orădeni seară de seară, dovadă stau grămezile de semințe de lângă bănci.

– sigur că e binevenită o terasă în locul fostei barăci unde era berea ieftină (ah, ce lapsus am cu numele barăcii), dar totodată e binevenită și o toaletă publică mai puțin … împuțită.

– spațiul din fața fostului cinematograf din piața Ferdinand e irosit în momentul de față, niște bănci și pomi/plante ornamentale ar arăta bine și ar avea o utilitate acolo. Dar asta o știe orice orădean care s-a plimbat prin zonă.

Păcat că în proiect nu intră și malul Crișului paralel cu str. Clujului, unde cineva și-a bătut joc de pista aia de biciclete. Dacă vii dinspre Podul Intelectualilor și vrei să ajungi la maternitatea Oradea, trebuie să urci cu bicicleta în brațe, pe scări. Cine a proiectat pista, nu-i biciclist și nu s-a gândit să facă o rampă acolo.

merci Tudor.

Lili

Lugojeancă devenită orădeancă. Zâmbesc, citesc și vorbesc mult în compania potrivită. Îmi plac bărboșii, pisicile, câinii și sarcasmul. Nu neapărat în această ordine. Mulțumesc de vizită și de interes! Dacă ai ceva interesant de anunțat, dă-mi de știre!


Reader Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.