Amenajarea promenadei din Oradea

Primăria Oradea a anunÈ›at de ceva vreme concursul de arhitectură “AMENAJAREA PROMENADEI DE PE MALUL CRIÅžULUI REPEDE ÅžI DOTARE PENTRU ALIMENTAÅ¢IE PUBLICÄ‚”. Procedura, cu tot cu modificări,o regăsiÈ›i pe site-ul primăriei.

Iată și câteva sugestii pe care aș vrea să le considere cei ce lucrează la proiecte:

– pista de bicicliÈ™ti de pe malul CriÈ™ului are nevoie de mari îmbunătățiri. ÃŽn momentul de față, ca biciclist, trebuie să faci slalom între orădenii care merg câte 7-8 unul lângă celălalt È™i câinii plimbaÈ›i fără lesă. Bine-ar fi ca pietonii să nu mai folosească rampele pentru bicicliÈ™ti, mai ales că există scări lângă rampe.

– coÈ™urile de gunoi È™i băncile sunt puÈ›ine, mai ales în zona PiaÈ›a Ferdinand – str. Emilian Chitu. Malul CriÈ™ului e plin de orădeni seară de seară, dovadă stau grămezile de seminÈ›e de lângă bănci.

– sigur că e binevenită o terasă în locul fostei barăci unde era berea ieftină (ah, ce lapsus am cu numele barăcii), dar totodată e binevenită È™i o toaletă publică mai puÈ›in … împuÈ›ită.

– spaÈ›iul din faÈ›a fostului cinematograf din piaÈ›a Ferdinand e irosit în momentul de față, niÈ™te bănci È™i pomi/plante ornamentale ar arăta bine È™i ar avea o utilitate acolo. Dar asta o È™tie orice orădean care s-a plimbat prin zonă.

Păcat că în proiect nu intră și malul Crișului paralel cu str. Clujului, unde cineva și-a bătut joc de pista aia de biciclete. Dacă vii dinspre Podul Intelectualilor și vrei să ajungi la maternitatea Oradea, trebuie să urci cu bicicleta în brațe, pe scări. Cine a proiectat pista, nu-i biciclist și nu s-a gândit să facă o rampă acolo.

merci Tudor.

3 thoughts on “Amenajarea promenadei din Oradea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.