Ignoră și concentrează-te!

„Ignorance is bliss” e un citat pe care l-am văzut pe tot felul de poze motivaționale cu oameni aparent fericiți sub efectele instagramistice ale fotoșopului. Poze care nu-mi transmit nimic, nicio emoție, nici măcar nevoia unui click pentru un „like”.

Ignorance is bliss atunci când trebuie să te concentrezi pe ceva. Pe un ideal, o idee, un proiect în care crezi. Ignorance is bliss atunci când ești înconjurat de oameni care-ți spun constant că „nu poți face aia, nu poți face aialaltă”, „nu ești în stare să mergi acolo”, „nu vei reuși să duci la bun sfârșit asta” etc. Știți la ce mă refer, da?

Ignorance is not bliss atunci când vine vorba de alegerile tale, alegerile celor dragi și atunci când vine vorba de decizii politice majore ce-ți pot schimba drastic viața.

Zilele trecute, la prima tură de Paleu de anul ăsta, ne-am intersectat drumul cu un ciclist care se antrena pentru triatlonul IronMan, bănuiesc eu.

Se antrena singur pe dealul dintre Paleu și Săldăbagiu de Munte. Pentru cei care nu cunoașteți zona, e un deal pe cât de dificil de urcat, pe atât de plăcut la coborâre. Noi îl urcam în viteză mică, 1-1 sau 1-2. El, ciclistul, sigur era pe o viteză mai mare. Pedala relativ lejer, trecea pe lângă noi de parcă era cel mai ușor lucru din lume, în timp ce noi (mă rog, eu) mai aveam puțin și ne scuipam plămânii pe asfaltul fierbinte.

La un moment dat, în vârful dealului ne-am oprit pentru poza de mai jos. Ciclistul se apropia de noi și, intrând în pielea unei jurnaliste voiculesciene, l-am întrebat rapid câte ture făcuse. Fiind concentrat, nu mi-a răspuns. Și bine-a făcut.

De multe ori trebuie să fii surd È™i mut atunci când nebunii îți adresează întrebări banale. ÃŽntrebări care, deÈ™i nu presupun un efort mare de răspuns, îți pot distrage atenÈ›ia de la drumul tău. Iar obiectivul tău e mai important decât orice întrebare de curtoazie …

Și închei articolul ăsta într-o notă pozitivă cu 2 citate din cartea lui Hugh MacLeod (gapingvoid.com) - Evil Plans, Escape the rat race.  Merci, Vali!

„The world will always conspire to make you less than what you are. So decide what you`re going to do about it, then act”

„Failure’s easy. Success isn’t.”

Ignorance is bliss!

biciclind pe paleu

p.s: anul trecut, la IronMan, o jurnalistă de la Antena venise la triatlon încălÈ›ată în tocuri cui È™i îmbrăcată într-o rochie de zi. Și când primul concurent de la Half IronMan a ieÈ™it din lacul Paleu (întâia probă a competiÈ›iei), tipa s-a repezit cu microfonul la el să-l întrebe … cum e apa. Evident că tipul a înjurat-o È™i È™i-a văzut de drum. 

3 thoughts on “Ignoră È™i concentrează-te!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.