Anti feminitate?

Pe măsură ce bărbații devin tot mai efeminați, femeile devin tot mai masculine. Și nu-s sigură dacă-mi place lumea asta. Sigur că afirmația mea e o generalizare ce se bazează pe câteva exemple observate în ultimii 5 ani.

De multe ori am asistat la discuții între grupuri diverse, oameni din cercuri sociale diferite, cu studii diferite. Și am observat un tipar: cu cât omul e mai puțin citit, cu atât are mai multe idei preconcepute, cu atât judecă și cataloghează mai prost. Discuțiile devin predominate de stereotipii și preconcepții atunci când lipsesc argumentele.

Dacă ești femeie și îți place să porți fuste ori rochii, ești pisi (chiar am auzit asta!). Dacă rochiile-s colorate și vesele, ești piți. Dacă porți tocuri, ești o răzgâiată, dacă-ți place să-ți faci unghiile din când în când, ești prințesă.

Dacă nu te machiezi, eÈ™ti o ratată urâtă (yup, that’s me!). Dacă te machiezi zilnic, eÈ™ti snoabă. Dacă îți place să fii elegantă la serviciu, eÈ™ti preÈ›ioasă. Dacă-È›i plac florile, eÈ™ti o femeie banală.

Feminitatea nu înseamnă fustițe, floricele, culoarea roz și toculețe. Feminitatea nu se traduce printr-un trup de model ori prin „ce culoare se poartă anul ăsta”, nici prin tocurile tip copite atât de populare în zecile de magazine cu produse chinezești.

Cunosc femei care nu se apropie de 90-60-90, dar sunt mai feminine și elegante decât multe tipe care-ar trece drept fotomodele. Feminitatea stă-n voce, în zâmbete, în mișcări, în atitudine. În parfumul discret pe care-l porți, în părul răvășit de vânt, în hainele care-ți pun trupul în evidență fără a părea vulgar. Feminitatea se regăsește și-n modul în care gestionezi o situație de criză.

Feminitatea e primul lucru care dispare de la o femeie isterică (ori bosumflată!), de la o individă care alege să se victimizeze în loc să încerce să remedieze o situație neplăcută.

De fapt, ce înseamnă feminitatea pentru tine?

floare-mov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.