Work hard, stay humble!

Auzite prin Bihor

Auzite prin Bihor

Am terminat tura de biciclit cu puțin timp înainte de a se dezlănțui furtuna în munții Pădurea Craiului. Ajunseserăm înapoi la mașini, în dreptul valăului din sat, de-o dată cu văcarul și-ale sale vaci care nu se lasă mângâiate de oricine, aveam să aflu chiar de la bătrânul cu ochelari vechi cu lentile groase.

valau cu apa

În timp ce-mi dădea sfaturi despre cum să le fotografiez mai bine, din ce unghi să le încadrez și cum să le surprind, văcarul nostru  vede o bătrână cum urcă alene dealul. Se repede spre mine și, șușotind plin de veselie, îmi zice:

„- Domniță dragă, iaca fă o poză unei băbuțe die optzăci șiiiii șăpti dă ani. Da, da, 87!”, repetă și zâmbește șugubăț.

„- Vă referiți la bătrâna care tocmai a urcat la vălău?”, îl întreb, deși era singura bătrână care se vedea pe o rază de câțiva kilometri.

Își potrivește ochelarii, cască gura, se uită cu atenție la bătrână. Câteva secunde mai târziu se întoarce la mine, ușor dezamăgit, și-mi spune:

„- Ni mă că nu-i baba me. Am crezut că-i vecina aia faină, di optzăci șiiiii șăpti dă ani”, îmi zice, parcă ușor rușinat că a confundat-o pe băbuța lui preferată cu o alta, care, bag de samă, nu-i tocmai în grațiile sale.

„- Și pe bătrâna care a urcat vreți s-o fotografiez?”, îl întreb și ridic aparatul foto în direcția vălăului unde bătrâna spăla găleata de apă.

„- ioaaa, nuu, lăsați-o pe asta, că baba asta nu-i așe bătrână”, zice și pleacă spre vacile sale care deja o luaseră la vale, spre gospodării.

Mno, ce să-i mai spui?!

batrana nu prea batrana

Lili

Lugojeancă devenită orădeancă. Zâmbesc, citesc și vorbesc mult în compania potrivită. Îmi plac bărboșii, pisicile, câinii și sarcasmul. Nu neapărat în această ordine. Mulțumesc de vizită și de interes! Dacă ai ceva interesant de anunțat, dă-mi de știre!


Reader Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.