Dragostea în vremea Facebook

De câteva zile timeline-ul de pe Facebook e încărcat de poze cu jacuzzi înlumânărit, de paturi pufoase decorate cu petale de trandafiri (musai roșii, că altfel nu-s romantici!) și de imagini cu ciocolate apetisante în forma inimii comerciale. Aparent astea sunt imaginile romantismului, astea sunt simbolurile dragostei.

E interesant de observat cum evoluează relațiile în vremurile astea, cu atât de multe rețele sociale, sub lupa grupurilor de prieteni. Dacă înainte doar câțiva prieteni știau de relația voastră, acum lucrurile sunt mult mai publice, mai vizibile. S-a cam dus naibii discreția, a dispărut nevoia de a ține secret iubitul acela care te face să zâmbești ștrengărește de fiecare dată când îți trimite un mesaj haios.

Dacă ea n-a primit ceva satisfăcător de VDay – ceva cu care se poate lăuda pe Facebook în fața prietenelor care n-au iubiți -, el se va trezi pe wall cu o poză c-un citat motivațional de tipul „Femeile trebuie iubite și prețuite cât le ai, că de nu, ți le fură alții”. Atacuri subtile, passive aggressive, care, IMHO, n-au vreun scop, n-au vreun rost. Aparent e necesar ca relația modernă să fie validată de prietenii de pe Facebook prin comentarii de tipul „awww, drăguților”, „ce bine vă potriviți”, „cât sunteți de adorabili” (firește, scrise cât mai prescurtat, că doar trăim în vremuri în care nu ne pasă cum scriem cuvintele, ci căutăm doar să le aruncăm odată acolo, să fie).

Ne e lene să ne transmitem admirația în propoziții concise, așa că facem economie de cuvinte și ne exprimăm telegrafic. Poate mi se pare, în definitiv, am ieșit de pe piață de vreo 7 ani, dar observ cum dispar discuțiile cu subtilități, glumele care tachinează. Știți voi, conversațiile acelea care leagă întâi prietenii, apoi relații.

Urmăresc de ceva vreme pagina Humans of New York (merci, Ioana!) și azi dimineață am găsit 2 poze cu 2 povești care-ar trebui să vă transmită (sau să vă confirme convingerea) că n-aveți nevoie de o singură zi pe an pentru a vă arăta afecțiunea, că o relație nu înseamnă citate motivaționale ori validarea prietenilor. Că libertatea individuală e mai importantă decât o cutie de ciocolată primită de Valentine’s Day.

Dar, în definitiv, ce știu eu despre relații?! Eu dresez pisici …

“My wife left me and went to Georgia.”
“Why’d she leave you?”
“We’d just grown apart. I’d recommend getting married as late as you can. We got married because we had a baby. Then we both changed a lot, because both of us still had a lot of growing left to do. You should give yourself plenty of time to grow before getting married.”

growing

 

“She always keeps her head when bad things happen. I’ve had a health scare recently, and she could easily have gone to pieces, but she’s stayed strong for me.”
“What’s the toughest thing you’ve ever gotten through together?”
“Our daughter was murdered eight years ago, and we’re still fighting it every single day.”

valentines day

About Lili

Lugojeancă devenită orădeancă. Zâmbesc, citesc și vorbesc mult în compania potrivită. Îmi plac bărboșii, pisicile, câinii și sarcasmul. Nu neapărat în această ordine. Mulțumesc de vizită și de interes! Dacă ai ceva interesant de anunțat, dă-mi de știre!

, , ,

4 Responses to Dragostea în vremea Facebook

 1. Radu-Mihai February 23, 2014 at 2:26 pm #

  De VDay n-am fost acasa (nici acum nu sunt) asa ca am trimis doua scrisori si acum nevasta-mea crede ca vreau sa fac sex nebun cu ea si amanta crede c-o iubesc. Tinand cont ca maine-i Dragobete, ce ma sfatuiesti sa fac?

  • lilisor February 25, 2014 at 1:00 pm #

   Threesome? 😀

  • Radu-Mihai February 25, 2014 at 9:30 pm #

   3some-ul e ca facut atat ca-mi lipseste un singur lucru: douafete. Te bagi? 😛

 2. Gheorghe February 24, 2014 at 8:10 pm #

  Subscriu la faptul ca azi tendinta este de a-ti valida viata cu ajutorul prietenilor de pe facebook. Trist dar real. Din cauza asta ai impresia ca restul sunt mai fericiti ca tine (privind pe fb)

Leave a Reply

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other