M-am întâlnit cu o pețitoare

… È™i era să rămân prin Cărpinet, Bihor! Venise pornită să mă convingă să rămân în sat, îmi găsise o pereche minunată. Doar că io nu-s de măritat. Poate după 30 de ani, după ce-mi vine mintea la cap.

Mno, zise bătrâna, are-n sat un băiet bun de 38 de ani, „nu fumiază, nu bia, nu umblă prin baruri și discoteci”. Are casă mare cu etaj, 2 vaci și 6 porci și un „servici bun, e paznic la Băița, la minele celea. Bag mâna-n foc pentru el, atât e de bun băietul!”

Mumă-sa, de 70 de ani, e necăjită tare că băietul ei nu și-o găsit perechea, îmi povestea pețitoarea. Ce rost au pământurile și averile dacă n-are o fată cuminte lângă el?!

„N-are unde să cunoască fete așa ca tine”, îmi zise și-mi zâmbise șmecherește. Puținii prieteni tineri pe care-i are în sat i-au făcut cunoștință cu vreo 2 fete, dar nu i-or plăcut, că erau tare micuțe.  Și el e băiet înalt și mândru.

Domnișoarelor înalte care vă doriți un soț, veniți cu noi în Cărpinet săptămâna viitoare?

I-aș da o mână de ajutor pețitoarei. Nu de alta, dar de la ea am cumpărat niște caș de oaie absolut delicios și mi-a promis că-mi va mai pregăti caș proaspăt dacă-i aduc o fată frumoasă și cuminte pentru băiet.

carpinet-bihor

1 thought on “M-am întâlnit cu o peÈ›itoare

  • Apoi, daca-i paznic la minele celea da la Baita, oare da ce nu il coate fetile? Poate pentur ca lumineaza pa intunerec si noapte nu iti tra’ bec in casa?

    Avand in vedere ca “minele celea” sunt cel mai probabil de uraniu si fetele alea or fi in cativa ani vaduve sau asistente medicale la bolnavi de cancer….tre’ le cam intelegi, nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.