Mica avere din Tomnatic

„Ptiu, ptiu, scuipați-i bine, să nu mi-i deocheați!”, a strigat după noi bătrânul, înainte de a ieși din grajd. Purceii aceștia sunt o mică avere dintr-o gospodărie din Tomnatic, Bihor.

„Iote și la orășenii ăștia, or venit să-mi tragă-n chip purceii, n-or mai văzut așe bogăție”, a glumit bătrânul în timp ce scormonea prin cuibare după ouăle găinilor.

Micuții aceștia vor să ajunge vedete în ograda omului. Alături de găini și curcani, se vor bucura de viață scurtă, dar plină de libertate și mâncare din belșug. Fiindcă s-au născut la țară, vor avea norocul de a colinda nestingheriți crestele din Tomnatic și vor lenevi la soare pe Valea Mnierei. Pentru că viața unui porc de la țară, născut într-un grajd și lăsat să se hrănească singur pe coclauri, nu se compară cu viața strictă a unui porc dintr-o fermă de producție.

În altă ordine de idei, nu credeam că voi vedea vreodată un câine de pază cum fuge ca o oaie beată la vederea unui porc de casă. Bancurile cu și despre porcușorul isteric au și-o fărâmă de adevăr în ele.

purcelusi

purcei

brandusa

1 thought on “Mica avere din Tomnatic

  • Intr-una dintre pozele acestui articol m-am recunoscut. 😀 Nu spun care! 😛
    Referitor la teoria enuntata se pare ca n-ai testat-o pe cine trebuie, nu de alta dar, e nu sunt femeie – SIGUR!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.