Cum am supraviețuit codului galben de ninsoare în Oradea?

Azi dimineață, când am văzut că toată strada e albă, m-am panicat. Da, am auzit la radio știrile cu ninsorile care vor acoperi Transilvania și Crișana, dar n-am crezut că va ninge taman în Oradea. Planul pentru azi era simplu: trezirea la 8 jumate, la 9 jumate trebuia să ies din casă ca să-i vizităm pe vecinii de peste graniță. Dar zăpada ne-a luat pe nepregătite! Am fost surprinse de omătul ce-acoperă tot praful din oraș.

Așa că am decis să amânăm vizita pentru o duminică mai senină. Mi-am făcut o cafea, am smotocit mâța și-n timp ce sorbeam din ceașcă, stomacul a început să cârâie. Foame. M-am uitat pe masa din bucătărie: o farfurie cu niște fructe confiate și 2 felii de pâine uscată, ușor mucegăite.

Șoc și groază! Am rămas fără mâncare taman în mijlocul codului de ninsoare! Ultimele 3 linguri de supă s-au stricat în oala uitată pe aragaz. De mi-aș fi amintit să o bag la frigider, bună ar fi fost și supa aia.

Așa că am făcut un gest extrem: am deschis frigderul și-am căutat ceva de mâncare. Ca ultimul sărac, am găsit niște ouă, o bucată de cârnaț afumat și niște slănină bine sărată și afumată. Apoi am găsit un pachet cu cașcaval afumat. Am rămas izolată în casă cu ouă, cârnaț, slănină, cașcaval și murături, ce cumplită soartă mă aștepta! Deja vedeam titlurile referitoare la sfârșitu-mi crud:

„Șocant! O tânără de la oraș, sechestrată în apartament de zăpezile nemiloase, a murit de inaniție în garsoniera de la etajul 5! Fata a fost găsită de un pompier alarmat de o mâță flămândă. Pisica nu mai mâncase nimic de 20 de minute și deja intrase în sevraj!”

Nici nu-ți poți imagina scârba cu care-am tăiat cârnațul și slănina. Le-am aruncat în tigaie, să prindă o culoare roșiatică, apoi am aruncat 2 ouă bătute și niște cașcaval tras pe răzătoare.

Mi-era poftă de o pâine caldă și aromată, dar vremea rea nu mi-a permis să cobor până la magazinul de la colțul blocului. Așa că am făcut rapid o mămăligă în care-am pus și niște cașcaval, cât să-i dea o aromă decentă mălaiului. Uf, ce destin crud, ce viață grea pot să mai am!

Cu o greață pe care nu v-o pot descrie, am reuÈ™it să mănânc tot din farfurie. M-am gândit mereu la un singur lucru: trebuie să supravieÈ›uiesc cu orice preÈ›! Decât să apar la È™tirile groazei, mai bine mănânc mălai fiert cu caÈ™caval! Am spălat greaÈ›a cu o gură de vin roÈ™u homemade …

Apoi mi-am făcut un ceai de tei și m-am liniștit. Am mai supraviețuit o zi!

mancare-pt-apocalipsa

4 thoughts on “Cum am supravieÈ›uit codului galben de ninsoare în Oradea?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.