Fără bacon viaÈ›a ar fi pustiu …

Două arome, diferite și extraordinar de bune, le țin minte din copilărie. Prima e smântâna care se formează pe laptele de vacă, după 10-12 ore de la fierbere și ținut la frigider. Smântâna aia dulceagă care se potrivește de minune cu pâinea albă proaspăt scoasă din cuptor. Măcar cu amintirea pot rămâne, pentru că organismul meu nu mai tolerează grăsimea aceea. Dar tolerează de minune grăsimea de porc. Și carnea de porc. Și uite așa ajung la cea de-a doua aromă: bacon.

Nu știam că-i zice bacon, era slăninuță sau clisă prăjită în copilărie. Cu pâine proaspătă, 2 ouă cu gălbenușul moale, niște castraveți murați sau gogoșari murați, pffff, numai amintindu-mi cât de bun e salivez ca un câine în fața vitrinei cu oase.

Dacă-n timpul săptămânii micul dejun e dulce, în weekend e cu porc și ouă și cu chestii fripte. Pentru că merit :)))

bacon-prajit

oua-prajite-cu-bacon

1 thought on “Fără bacon viaÈ›a ar fi pustiu …

  • Probabil ai auzit deja expresia “cea mai buna leguma e porcul” :). In ardeal trebuie sa fii bolnav rau sa nu mananci “slana” cel putin o data pe zi. Un alt gust al copilariei de care imi e dor e salamul de vara afumat, consumat alaturi de oua fierte si ceapa verde, pe o patura, undeva sub un mar, intr-o zi de vara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.