Voi deschideți ușa oricui?

Vorbesc despre ușa de la intrarea în bloc, în situația în care aveți interfon. Cu excepția prietenilor, care, înainte de a suna la interfon, mă întreabă ce număr să formeze, întotdeauna întreb cine e.

Dacă sună interfonul și nu răspunde nimeni, nu deschid ușa. Dacă nu cunosc persoana care răspunde, nu deschid. E atât de simplu.

În decembrie m-am trezit la ușă cu un grup de țigănuși care voiau să colinde. Acum 2 zile m-a speriat un individ care voia să-mi vândă o pilotă. Azi m-a deranjat un individ cu o șapcă de hipster care voia bani pentru un caz umanitar.

Probabil că nu m-ar irita atât de tare indivizii ăștia dacă s-ar oferi să-mi ducă gunoiul. Sau să-mi aducă o pită de la magazin. Dar nu, întotdeauna vor să-mi vândă ceva sau să le dau bani.

În astfel de cazuri zău că tare mult mi-ar plăcea să am un câine în casă, să sperie străinii. Deși, la fel de utilă ar fi o aplicație care, după sunetul soneriei, ar emite un sunet de câine furios care alergă și mârâie. Pentru că oricum doar străinii sună la sonerie.

Dar întrebarea rămâne: voi deschideți ușa de la bloc oricui?

3 thoughts on “Voi deschideÈ›i uÈ™a oricui?

  • Sub nici o formă. Cine vine la mine È™tie că trebuie să se anunÈ›e dinainte, altfel nu intră nici măcar în scara blocului. AÈ™a mi se pare de bun simÈ›. Iar în rest, cine sună la interfon…să sune, nu-i treaba mea.

  • Postarea asta îmi aminteÈ™te de È›iganii care au vrut să mă colinde înainte de anul nou.
    Și da, dacă vii în vizită sună înainte, că altfel s-ar putea să nu-ți deschid.

  • Din pacate nu avem interfon la intrare.Vecinul a mutat asociatia de proprietari in apartamentul lui,acum 10-15 ani,ilegal.Aici umbla din 9 blocuri 170 de familii.Singurul bloc din cartier care arata ca la tigani! Murdar,plin cu 50 de flacoane cu apa de ploaie sub peretii lor de la parter.In jurul nostru toate blocurile aranjate,schimbate geamurile,usile,interfon,a noastra nu.Vara cum iese soarele plina banca si intrarea cu birfitorii blocului.Nici sa intrii nici sa ies….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.