Pregătiri și așteptări

În timpul verii se întâmplă un fenomen bizar în Oradea: în foarte multe magazine de cartier nu găsești băuturi reci în frigidere. În cel mai bun caz găsești câte 1-2 sticle de băuturi cabogazoase strecurate în frigiderul cu lactate, dar trebuie să ai o zi bună și-un noroc ieșit din comun.

Sigur că e frustrant pentru client și sănătos pentru factura electrică a comerciantului, doar că, pe termen lung, cel care pierde e comerciantul. De câțiva ani evit să mai cumpăr din magazinele unde nu găsesc bere rece / suc rece, deși localurile dispun de frigidere.

Tocmai de aceea am rămas plăcut surprinsă în acest sfârșit de săptămână, la Smida. Într-un magazin mixt / bar din Doda Pilii am găsit o organizare mai bună decât în multe magazine de cartier din Oradea. Doamna scana produsele la bar și scotea bonurile fiscale (da, tanti de la magazin scotea bon fiscal pentru fiecare client), iar domnul aproviziona constant frigiderul. În spatele tejghelei se vedea spațiul de depozitare, unde băuturile erau aranjate pe rafturi, în funcție de sortiment și greutate. Cât am stat la rând la bere, l-am urmărit pe domn cum aranja dozele și sticlele în frigidere, așezând băuturile deja reci în față, iar pe cele calde le punea în spate. Ca omul care vine și vrea o bere rece, să nu fie nevoit să caute prin frigider ori să țină prea mult ușa deschisă, incomodând rândul de oameni. Practic, rapid, ușor.

Ah, că unii nu știau ce doresc dintr-un magazin alimentar, ținând rândul pe loc, e o altă treabă. Nu știu dacă-i voi înțelege pe cei care, după ce stau 10 minute la coadă, nu știu ce vor să cumpere odată ajunși la tejghea.

În altă ordine de idei, poate n-ar strica dacă marii producători de semințe de floarea soarelui ar adăuga și-o pungă în pachetele de semințe, pentru depozitarea cojilor. Că zău că-i tare neplăcut să vezi coji de semințe peste tot, mai ales când ești la dracu-n praznic pe munte.

Per total mi-a plăcut la Smida, mai mergem.

Smida 2017

Smida 2017

Smida 2017

Smida 2017

Smida 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.