Lapusneanu si suspendarea lui Basescu

Toata faza asta cu suspendarea lui Basescu, discursurile demagogo-patetico-electoralo-paranoice ale diversilor lideri de grupuri politice mi-au adus aminte de „Moartea lui Motoc” (din Alexandru Lapusneanu). Imi amintesc doar cateva franturi din discursul bizar al lui Vadim Tudor. Spunea ceva de voievozi, de viteji, batalii si nu mai stiu ce (e nevoie de un efort cognitiv considerabil pentru a rabda un discurs ca al lui Vadim!).

Referitor la Motoc si Lapusneanu. Mai tineti minte ce i-a spus Motoc voievodului moldav cand a vazut ca poporul cere sange? Ca poporul, oamenii de rand sunt prosti, si ca-i mai bine pentru voievod sa salveze viata boierului. Iar atunci Lapusneanu explicat un concept simplu: “Sunt prosti, dar multi!”, lasandu-l pe boier fara cuvinte. Ei bine, faceti un exercitiu de imaginatie si pe Motoc inlocuiti-l cu toti parlamentarii care au votat impotriva lui Basescu (spre exemplu, Gusa :D), iar in locul lui Lapusneanu pe Basescu.

Intamplarea de azi de pe scena politica mi-a lasat impresia ca cei din Parlament nu dau 2 bani pe popor roman. In momentul in care decizi sa suspenzi un presedinte popular, poate mi se pare mie, dar in acel moment nu mai vorbim de interesele tarii ci de interesele individuale. Ma rog, interesele de grup ale parlamentarilor.

Parca vad ca maine, poimaine cam toti ziaristii o sa comenteze pe marginea “mitingului” din Bucuresti si din tara, numindu-l doar un excel de zel, un fel de betie cu apa rece a presedintelui care nu mai e presedinte. O fi asa.

4 thoughts on “Lapusneanu si suspendarea lui Basescu

 1. Siderite

  Of, doamne! Iar “poporul”? Din ’48 in coace, de cind am schimbat iremediabil cuvintul revolta cu cel de revolutie, pastrind insa aceeasi mentalitate de gloata nespalata, poporul n-a facut nimic! Am acceptat fiecare ocupatie, fiecare dictatura, fiecare razboi, fiecare demagogie care ni s-au bagat pe git.
  Brusc, ca prin magie, poporul o sa se trezeasca la viata si o sa isi impuna parerea? Nu! Simpatizantii PNL vor face ce le zice Tariceanu, PDistii o sa faca ce fac ei mai bine, o sa se disperseze in partidele aflate la putere. Ce sa mai zicem de PSD si PC. Cei care nu se considera simpatizanti de partide ori vor fi convinsi cu televizorul, ori vor cadea singuri la ideea ca un presedinte perdant, suspendat de parlament, nu e chiar asa de valoros. Romanii nu ii iubesc pe cei care pierd.
  Asa ca la referendum, vot, etc, nu vor fi 75% care vor vota impotriva lui “Base”, vor fi 55%, dar tot deajuns!

  Reply
 2. Sirg

  Politica frate! :)) Pedisto, activisto.. ai ceva cu Voiculescu si Vadim??? Vezi ca stiu totul despre tine, am dosare! :))

  Cica Gusa a luat un pumn in cap (probabil in zona cheliei), dar nu stiu daca Lavinia a luat si un picior in cur. Daca nu, pacat, dar ne putem imagina si rade.

  Am fost sigur ca o sa scrii, asa ca am scris si io 😛

  Bafta!

  Reply
 3. poli-obse

  super-tare articolul!Cum adica “Romanii nu ii iubesc pe cei care pierd.”???Pai ce?N-ai auzit de expresia “A pierde lupta,dar nu si razboiul”?Cine o zis ca Base e loser?Asta o fost doar jocul Parlamentului..acuma vine the real stuff!Eu nu pot decat sa doresc sa-si continue Base mandatul!Nu sa vina idioti ca Iliescu ca sa comenteze ca Bsescu nu o facut mare lucru intr-un an si ceva,cand el nu o facut in 10 ani aproape nimica…Mie intrarea in UE nu mi se pare nimica toata..si din cauza tam-tam-ului facut de Parlament am putea sa fim exclusi din Ue..nice,ha?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.