Cinemateca de acasa

Pentru impatimitii filmelor de actiune si fani ai ucigasului de vampiri (apropo, nu mai are aerul ala misterios din seria Blade), Wesley Snipes revine pe marile ecrane cu pelicula “The Contractor“. Inceputul filmului aduce putin cu The Transporter, dar foarte putin (ucigasul platit se ascunde in spatele unui om obisnuit, care conduce o masina sau creste cai). Viata linistita, imbinata cu un pic de salbaticie (calul naravas al protagonistului) parca dezvaluie din toata actiunea filmului : pentru inceput totul e sub control, dar dintr-o data, situatia reuseste sa scape de sub controlul eroului.

E un film intrigant, de actiune – bineinteles, nu lipsesc tehnicile profesioniste de ucis. Pentru cei care n-ati mai vazut de mult un film cu batranul Wesley Snipes, trebuie sa va spun ca e cam la fel de sec in exprimare, asta din punctul meu de vedere.

Vizitand orasul natal (Lugoj), am avut ocazia sa constat cu stupoare ce inseamna monopolul unei singure firme ce furnizeaza internetul intr-un oras mediu. Nu vreau sa ma lansez acum in acuze.

Neavand internet decat cu viteza melcului turbat, ce se grabea la inmormantarea altui melc, am deschis calculatorul (da, tot HP-ul ala frumos) si ne-am uitat la ceva desene animate (i just love Bugs Bunny) si la filmul Blood Diamond.

Sincera sa fiu niciodata nu mi-a placut in mod exceptional de Leonardo Di Caprio, si nici macar filmul asta nu a reusit sa ma faca sa-mi placa de el, dar a reusit sa-mi schimbe parerea referitoare la potentialul sau actoricesc. M-a socat efectiv filmul. In conceptia mea, un copil nu poate avea o copilarie fericita daca nu se joaca, daca nu fuge pe afara ca besmeticul. Blood Diamond ofera o alta perspectiva asupra realitatii. Sunt lucruri, departe de noi, despre care daca am stii am lua o atitudine (ma rog, cei care nu imbratiseaza indiferenta), am incerca sa schimbam. Cam asta e partea moralizatoare a productiei. Filmul prezinta lupta pentru supravietuire intr-o lume dominata de materialism. Majoritatea oamenilor nu stiu cate vieti umane sunt risipite pentru o bucatica de diamant.

Un film ce nu trebuie ratat. Eu recunosc ca l-am vazut abia acum, dar a meritat asteptarea! Daca v-am facut cat de cat pofta, va doresc un racoros : Vizionare placuta!

1 thought on “Cinemateca de acasa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.