Lume, lume …

De ce spun asta? Pentru ca la doar cateva luni de la trecerea in nefiinta a talentatului actor Adrian Pintea, ieri a trecut in lumea celor drept si marele Florian Pittis.

Mi-e ciuda ca toate persoanele talentate, care ar mai avea atat de multe de aratat acestei lumi se duc prematur, mi-e ciuda ca valorile dispar unele dupa altele si in urma lor raman doar rebuturile pe care unii le ridica la rang de star.

Moartea e o etapa fireasca in ciclul existential al fiintei umane, dar asta nu inseamna ca ma pot resemna … pur si simplu mi-e ciuda!

E pacat pentru ca acum cei tineri nu vor mai avea modele de urmat. Vor adopta si mai mult stilul lui Gutza si e pacat. Ca sa vedeti ce mai nascotesc unii pe internet : aici!
De mica am crescut cu Teleenciclopedia de duminica seara, am cantat la unison cu prietenele melodiile celor de la Pasarea Colibri .

Odihneasca-sa in pace Florian Pittis. Mare om a fost si va ramane in amintirea mea!

4 thoughts on “Lume, lume …

 • ce e mai neplacut e faptul ca televiziunile au exploatat la maxim acum evenimentul si tot ce era legat de Pittis (cu 2 de t, din cauza unui contopist betiv, cum zicea el, care i-a gresit numele). S-au redifuzat cantece, poezii spuse de el, s-au facut acele “sezatori” pe la tv unde lumea vorbea de el, bla bla… acuma cand a murit! Foarte frumos, e adevarat si cuvenit, dar… pana acuma??? Unde a fost Pittis pe sticla?
  Ce post de radio sau tv i-a mai difuzat cantecele, el cu Colibri sau diverse alte aparitii..!? Nimeni, nici un post… dar toti zic, da a fost mare valoare, etc… si daca a fost, de ce ati uitat de el?

  Traim in tara in care trebuie sa moara oameni ca sa indreptam lucrurile, vezi cazul in care au murit stupid 3 oameni strivit de un copac, si traim aceste sentimente de neinteles de mirare si zadarnicie cand valorile se duc si constatam ce am pierdut.

  Pt mine a murit un simbol, a murit din nou Lennon.

 • Cred ca a fost mai mult un artist care nu iesea la lumina reflectorului. Facea un lucru bun de care nu se lauda apoi ca el a fost cel ce a reusit. Trebuie sa recunosti ca in mass-media actuala nu se potrivea. Nu isca destula controversa, nu era senzationalul de care au atat de multa nevoie televiziunile.
  Tin minte ca am fost la un concert Pasarea Colibri, acum cativa ani. Aveam numai vreo 14 ani dar mi-a placut la nebunie concertul. Impreuna cu o prietena cu care am copilarit am cantat tot drumul spre casa melodiile auzite in seara respectiva.

 • Nu pot fi de acord cu tine, cum ca “nu se potrivea” cu mass media actuala. Dar ce se potriveste? Daca nu se potrivea, atunci de ce toate televiziunile au exploatat subiectul Pittis, si au difuzat melodiile lui, etc etc?

  La fel au facut si cu Dan Spataru sau Laura Stoica. Nici ei “nu se potriveau” dar cu toate astea cand a fost invitat Dan Spataru la Nashul, cu 2 sapt inainte sa moara, a facut un rating foarte mare.

  Facea si Pittis, daca il chema cineva. Cine decide – apriori – cine se potriveste si cine nu? Colibri a avut mereu succes, peste tot unde s-au dus – oare de ce, pt ca nu se potriveau?

  Pittis nu a fost un retras neaparat… ci un nonconformist.. pe el il durea la basca daca il invita cineva sau nu, dar fi sigura ca nu i-ar fi displacut sa apara la tv, numai ca el nu venea doar ca sa apara, cum fac altii

 • Avand in vedere succesul nebun pe care il au emisiunile in care invitat e Becali …
  televiziunile exploateaza atunci cand au ocazia, la fel s-a intamplat cu Dan Spataru, Laura Stoica, Adrian Pintea, etc.
  cand a fost in viata Adrian Pintea nu a avut atat de multi telespectatori pe cat a avut emisiunea lui Nasu in care sotia tanara a povestit despre regretatul actor.
  Florian Pittis a fost un simbol, asa e, dar gandindu-ma la nivelul de cultura al tineretului in principiu, caci cei trecuti de o varsta si care au trecut prin valurile tineretii impreuna cu Colibri nu mai au nevoie de educare, ma ingrozesc.
  La De Ce pe blog un tanar a lasat un comentariu de genul ” Nu stiu cine a fost, dar imi pare rau”, sau ceva asemanator.
  Ziceam ca nu se potriveste cu politica din mass media actuala pentru ca daca observi la orice emisiune in care se discuta despre muzica sau cultura intaietate au pitipoancele alea pe jumatate dezbracate. Uita-te la emisiunea “Parte de carte” cat rating are.
  Avem prea multi manelisti ..:))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.