Filme made in Romania!

Nu stiu ce parere aveti voi dar din punctul meu de vedere aproape toate filmele pe care le-am vizionat si care au fost filmate in Romania, dar dupa un scenariu american, au fost niste esecuri. Serios acum! Spre exemplu Dracula 3, The Legacy. Un film prost prin excelenta, care nu mi-a dat nici o clipa fiorii ce ma cuprindeau cand auzeam de un film cu Dracula. Actorul principal, Jason Scott Lee, joaca in cel mai fals mod cu putinta, cel putin din punctul meu de vedere.

Astazi am mai vazut un film, de asemenea filmat in Romania. Nu stiu exact cum se numea (recunosc, m-am uitat pe furis la vecinii de magazin, care n-aveau chef de munca si se uitau la filme!), dar firul narativ era centrat in jurul unei sabii a lui Attila Hunul, care ar avea puteri mistice. Pentru a pune mana pe pretiosul obiect, un mafiot nipon sau chinez (pentru mine toti asiaticii seamana unul cu altul) il rapeste pe fratele unei domnisoare cercetator-arheolog-bibliotecar-istoric. In ajutorul acesteia sar trei barbati bine, care incearca sa-i impiedice pe raufacatori sa puna mana pe sabia mistica. Cei 4 (domnisoara si ajutoarele ei) ajung la o fortareata unde pe baza unor scrieri descifreaza misterele si gasesc mormantul lui Attila Hunul.

Tot filmul pare misterios, plin de ghicitori, un fel de Da Vinci Code, dar intr-o varianta mult mai simpla si ieftina. Pana si replicile mai amuzante sunt trase de par si atat de previzibile. Cel mai mult m-a enervat o scena de-a dreptul penibila. Se face ca raufacatorii au pus mana pe sabie, i-au inchis pe “the good guys” in camera mortuara si din greseala au eliberat cainele cu 3 capete, Cerberus, care papa tot. Pentru a-si salva prietenii unul dintre baietii buni arunca dinamita in fata cainelui, peretele prabusindu-se asupra fiarei. Aici urmeaza faza tampita. Tipul fuge si isi ajunge din urma colegii, dar culmea fiara a scapat in 2 timpi si 3 miscari din muntele de piatra, si il ajunge din urma pe tip si ii papa picioarele chiar inainte de a intra la adapost. Bullshit!

In filmul asta mai apare si Florin Busuioc si inca vreo cativa actori romani care, dupa mine, joaca mai real si mai bine decat americanii aia. Dar na…poate sunt eu subiectiva. In orice caz, filmul e o catastrofa!

2 thoughts on “Filme made in Romania!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.