Hai la vot!

În weekend, mai exact duminică, 25 noiembrie 2007, românii sunt chemaţi la vot. Ce alegem? Cum ce?!? Domnii şi doamnele care vor ocupa fotolii de europarlamentari in Parlamentul European de la Strasbourg.

Mă uitam de dimineaţă la un afiş electoral uriaş cu Petru Filip şi mi-am adus aminte că o seamă de români nu vor ajunge să voteze. Cine? Bloggeri care pleacă în Bulgaria : Bruta mea mică, Zoso, Visurât, Denisuca, Arhi, Piticu, DeCe, Blogatu şi alţii care ‘or mai merge în frunte cu nenea şi tanti de la Neogen. Păi, se poate domnilor şi domnişoarelor, tocmai voi, cei care schimbaţi mentalităţi şi daţi cu parul în reprezentanţii politichiei româneşti să nu mergeţi la vot? Păi, ce exemplu daţi blegosferei româneşti?!?

Dacă încă nu ştiti care sunt principalii candidati, haideţi să ne informăm împreună!

Din partea PD candidează următorii :
Sorin Frunzăverde, de 47 de ani vicepreşedinte al acestui partid. A fost ministru şi cică ar fi responsabil cu relaţiile internaţionale. O tanti, de 31 de ani, pe numele său Roberta Alma Nastase, sociolog de profesie candidează de asemenea pentru fotoliul de europarlamentar. Actualul primar al Oradiei, Petru Filip candidează de asemenea pentru un fotoliu confortabil la Strasbourg. Oare la Strasbourg deţine tot atâtea clădiri în centrul oraşului?!? Ultima candidată, din partea PD, care depăşeşte cele 5% obligatoriu pentru reprezentarea in Parlamentul European, e tanti Monica Iacob Ridzi, de 32 de ani. Tanti Monica are deja experienţă ocupând funcţia de eurobservator iar în prezent e eurodeputat, in Comisia de bugete. Deh .. o funcţie în plus nu-i strică!

Ok, trecem la PSD, partidul “Bunicuţei sovietice“. Cei 4 reprezentanţi sunt : Titus Corlăţeanu de 39 de ani – secretar general al PSD; Adrian Severin de 53 de ani – om politic cu experientă în furtul conducerea ţării; Rovana Plumb de 47 de ani – cică e preşedintele organizaţiei de femei a PSD şi are un doctorat în managementul sistemelor industriale, curioasă cu ce o să ajute asta la luarea deciziilor din Parlamentul European şi ultima de la PSD e Daciana Sârbu de 30 de ani. De femeia asta mi-a plăcut întotdeauna. Felul în care îi reducea la tăcere pe mulţi oponenţi era fantastic. Să nu mai spun că e una dintre cele mai frumoase reprezentante ale sexului frumos din politica internă.

De la PNL candidează următorii : Renate Weber de 52 de ani, fostul consilier prezidenţial al lui Băsescu. Cică ar fi plâns după preşedinte. Păi, stai că încă nu e sigur că o să ajungă în Parlamentul European. Sau e?!? Alt candidat e Daniel Dăianu de 55 de ani, profesor şi fost ministru. Cică ăsta e cel mai deştept dintre toţi candidaţii. Aşa am auzit, nu bag mâna în foc! Adina Văleanu de 39 de ani şi Cristian Buşoi de 29 de ani sunt alţi 2 candidaţi la fotoliile de europarlamentar. Ea a terminat Facultatea de Matematică – ar avea un rost pe la bugete – şi el a terminat Facultatea de Medicină – ar avea rost pe la comisia de sănătate.

Reprezentanţii UDMR sunt: Gyorgy Frunda de 56 de ani – are studii la Salzburg şi actualmente e senator; Sogor Csaba de 43 de ani, senator, preot. Oare popii dorm la fel de mult ca şi ceilalţi trântori?!? Alt candidat se numeşte Iuliu Winkler are 43 de ani şi în prezent e Ministru al Comunicaţiilor, fost subprefect al Hunedoarei. Poate Denisuca ştie mau multe despre nenea ăsta! En fine, un alt candidat şi ultimul la care mă voi referi din partea UDMR e Rozalia Biro, de 42 de ani, viceprimarul Oradiei. Toţi capii primăriei Oradiei vor să ne părăsească? Ok, promitem să nu plângem după voi! Succes, să nu vă mai vedem prea curând pe la Oradea.

Ultimul partid la care voi mai face referire e PLD-ul, partidul infiinţat de Theodor Stolojan, care e unul dintre candidaţii la fotoliul de europarlamentar. Nenea Stolo a lucrat la Banca Mondială şi a plecat din PNL după lovitura de partid dată de Tăriceanu, zic gurile rele. Nu-mi vine să cred că Stolojan are numai 55 de ani. Arată mult mai bătrân. Tot din partea PLD vine şi Dumitru Oprea de 55 de ani, rectorul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. Hmm … amestecăm educaţia cu politica?!? Alt cincizecist, Nicolae Vlad Popa, senator independent candidează iaraşi la un scaun din Parlamentul European. Culmea, din 2005 deţine funcţia de europarlamentar. Probabil vrea să-şi prelungească mandatul. Un candidat mai tânăr e Daniel Funeriu, inginer de profesie. Tipul ăsta cică vorbeaşte fluent engleză, germană şi mai ştie ceva japoneză. Şi cică limbile străine te fac prost!

Noroc cu Ziua Financiară, că de la ei m-am documentat cu privire la candidatii la fotoliile de europarlamentar! Cu toate că au nişte reclame jalnice, am reuşit să citesc un articol interesant de la ei!

 

 

 

 


 

 

6 thoughts on “Hai la vot!

 1. Sirg

  dar tie chiar iti pasa de alegerile astea de 2 lei? ce e mai interesant la votul asta este votul uninominal, dar ma intreb ce va fi si cu asta, cand prezenta la vot va fi ceva de genu` 20 la suta pe tara….
  Cine dracu iese din casa la sfarsitul lui noiembrie cand probabil va ploua sau ninge si va fi frig?..

  are si iliescu blog.. lol.. cred ca deja eu sunt demodat

  Reply
 2. lilisor Post author

  Daca n-aş avea de făcut un referat pe tema asta poate că nu mi-ar păsa atât de alegerile astea. Oricum din câte am aflat, la alegerile pentru funcţiile de europarlamentar cam în fiecare ţară candidează toţi cei care nu au reuşit pe plan politic intern, ăia care au eşuat în a câştiga alegerile prezidenţiale, în parlamentul intern sau mai ştiu eu ce. Adică toţi “rataţii” pe plan intern vor forma un Parlament European. hahahaha … :))

  Reply
 3. Pingback: BLoR - Bloggers Oradea » Blog Archive » Say Hello to a new week!

 4. Dani

  eu nu ma duc sa votez.. desi raman in Oradea.. am pt ce? nu.. m-am dus odata, asta la referendum.. sa-l votez pe Base.. mi-era mila de el.. m-a dezamagit.. o sa ma mai vedeti la votare cred ca peste 100 de ani.. asta daca mai traiesc..

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.