Ma plictisesc si… aberez …

Asta seara am chef de vorba si n-am cu cine … 🙁

Lasa, mai bine vorbesc cu mine, un pic de nebunie nu strica din cand in cand.

Plecand de la cartea lui Mircea Cartarescu “De Ce Iubim Femeile” (apropo, o carte exceptionala) am ajuns la concluzia ca fiecare iubim in felul nostru. Concluzia prezentata de Cartarescu in cartea sa e pur si simplu subiectiva, are el motivele sale pentru care iubeste femeia de langa el.

Dar chiar ne indragostim de o calitate a unei persoane? Il/O iubim doar pentru ca are ochi frumosi ca e pe aceeasi “ungime de unda”, ca are un zambet molipsitor?!Stateam si ma gandeam de ce am iubit si de ce iubesc in continuare. Un barbat e fermecator, seducator, curtenitor, indraznet, plin de incredere dar cu toate acestea barbatii sunt si persoane egoiste, malitioase (nu ca femeile n-ar fi!), misogini si de multe ori orgoliosi peste masura. Dar cu toate astea ii iubim. De ce oare?! Sa existe un Cupidon care sa tinteasca cu sageata-i magica la momentul oportun? Poate pentru ca daca nu ar exista partile negative nu am putea sa le vedem pe cele pozitive, ar spune cineva.

Sa fie asa? Inca nu m-am lamurit. Ceea ce stiu e ca ” love is a wonderful thing …” 🙂

3 thoughts on “Ma plictisesc si… aberez …

 1. Sirg

  ii iubim de multe ori din inertia ca sunt ai nostri, “iubi meu” 😛 si ca fara el/ea (credem ca) nu putem. Frica de singuratate, de a stii ca nu e cine sa te sune, pe cine sa suni, la cine sa te duci, cu cine sa te plimbi si cu cine sa ti-o tragi.. este mai mare decat neplacerile inerente unei relatii, si uneori nemultumirile acute care se aduna.

  Reply
 2. lilisor Post author

  Ceea ce spui tu e trist. Vorbesti de parca nu ar exista iubire, de parca am trai o relatie de afaceri nu una de iubire … Hmm…poate ca inca nu ai gasit the right girl, u know

  Reply
 3. poli-obse

  hehe..let’s face it…Sirg are dreptate..imi place ce o zis..mai ales ultimele 2 randuri..:)) nici eu nu stiu de ce ne plac barbatii..:) ptr ca sunt fata si sunt straight,that’s why!Eu chiar cred ca poti sa “te indragostesti”(nu-mi place exprimarea,pare asa de banala..everybody says “i love you”.which makes it disgusting-zic eu-)de o calitate a cuiva..poate chiar si de un defect..ineditul a atras si va atrage intotdeauna..fizicul e primul care atrage,dar pe urma e uitat pe drum,adica nu mai are aceeasi importanta..daca tii la cineva,clar devine mult mai frumos/frumoasa ptr tine…
  Hmmm..Mircea Cartarescu…iubaretul ala?!:))

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.