Muzica, maestro!

Cand? Duminica, 21 octombrie 2007, ora 13 …

Unde? Pestera de la Romanesti.

Toti iubitorii de speologie, muzica clasica dar si senzatii tari, sunt invitati la a 23-a editie a concertului din Pestera. Ca sa citez de pe site-ul Speotimis :”Vor interpreta : Octetul de suflători al Filarmonicii Banatului din Timişoara, dirijor : Eric BAUDE şi formaţia Percutissimo condusă de Doru ROMAN. Concertul va începe la ora 13:00. Intrarea libera !”

Eu am copilarit la Romanesti (localitate din jud. Timis, aproape de Tomesti – unde se faceau obiecte din sticla – si Valea lui Liman), am crescut cu obiceiurile de 20 iulie (Sf Prooroc Ilie) si sarbatoarea de la Manastirea lui MironBalta Calda asa cum o numim noi.

Zona e superba, drumul pana la pestera e bun, mai ales acum ca sunt oameni iubitori de natura si frumos care au avut grija sa faciliteze accesul la pestera.

Despre pestera va pot spune ca acustica e bestiala, concertele de genul acesta fiind unicate in Romania si poate chiar in Balcani.

Dragilor daca nu aveti altceva mai bun de facut, dati o fuga duminica pana la Pestera de la Romanesti. Nu o sa va para rau, va asigur.

Pentru lugojeni, accesul se poate face pe ruta : DN 68 A Lugoj – Traian Vuia (21 km) – Făget (15 km- Coşava (11 km), ramificaţie la dreapta, DL 108 spre Româneşti (5 km).

Ajunsi in Romanesti puteti foarte simplu sa ajungeti la pestera deoarece sunt semne puse, toti localnicii stiu de zona iar cimitirul (de unde incepe drumul spre pestera) e aproape de sosea si de statia de autobuz. Singura mea rugaminte e aceea ca tot ce aduceti cu voi, sa luati pana in sat, nu aruncati gunoiul pe langa pestera. Dati o mana de ajutor naturii!

1 thought on “Muzica, maestro!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.