Oamenii sunt inculti!

Daca ieri scriam despre oameni prosti, iata ca azi am citit un articol referitor la nivelul (foarte scazut) de cultura al romanilor.

Concluzionand ce mi-a ramas mie in minte dupa lecturarea materialului, compatriotii nostri nu cunosc marii compozitori romani, in afara de Moga, bineinteles, iar Eminescu, ei bine, saracul ar fi putut foarte bine vinde gogosi la colt de strada si tot ar fi fost mai cunoscut. La romani predomina muzica populara, kitch-ul romanesc si manelele, care sunt ridicate la rang de muzica.

Am pomenit doar de muzica. Dar nu e singurul capitol la care se sta prost. Nu ne cunoastem pictorii, scriitorii, regizorii, actorii, etc.

Nu as vrea sa las impresia ca postul asta e un act de snobism sau o modalitate de a-mi etala cultura (nu-s nici un pui de geniu, dupa cum se poate si observa).

Adevarul e ca ne-am obisnuit sa aratam cu degetul, sa comentam, sa dam sfaturi, sa criticam, sa judecam si sa “crucificam”. Poate ca ar trebui cu totii sa luam exemplul lui Popa Tanda. (ptr. necunoscatori, puneti mana pe cartea de romana din clasa a 10-a, sau citit-l pe Ioan Slavici ).

Sursa!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.