Scam cu SMS-uri si cartele prepay

Referitor la un articol mai vechi, unde povesteam despre o farsa ce circula pe telefoanele mobile ale oradenilor. Ieri a mai venit un client sa intrebe ce legatura are firma cu mesajul respectiv.

Mi-a povestit ca a apelat numarul de telefon de la care a primit mesajul si ca o persoana i-ar fi spus sa cumpere o cartela de 30 euro, iar apoi sa-i trimita codul de reincarcare.

Doar ca omul a fost inspirat sa vina in magazin si sa intrebe ce e cu mesajul si ce legatura are firma la care lucrez cu astfel de mesaje. I-am explicat frumos ca e noua modalitate de a-ti reincarca o cartela pe seama oamenilor naivi.

Cum functioneaza scam-ul cu SMS-uri si cartele prepay?

Primesti un SMS prin care esti anuntat ca ai castigat un premiu in valoare de 2000 lei in urma unei tombole intr-un magazin de electrocasnice. Dar ca pentru a revendica premiul, trebuie sa cumperi o cartela de telefon in valoare de 15-30 euro si sa trimiti codul. Practic in acest fel pierzi suma de 15-30 de euro pe care ai platit-o pentru acea cartela. Pentru ca premiul respectiv nu exista si n-a existat vreodata.

Daca primiti mesaje pe telefon de la numere necunoscute, mesaje prin care sunteti sfatuiti sa transferati bani sau coduri de cartele, poate ar fi mai bine sa sunati la politie. Nicio companie nu are nevoie de coduri de reincarcare pentru cartele prepay. Si cel mai probabil cineva incearca sa va stoarca de niste bani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.