Romanul la cumparaturi …

Ati observat cat s-au inmultit firmele ce comercializeaza electrocasnice, electronice, produse I.T si tot soiul de alte produse destinate uzului casnic?!?
Acum nu mai dai fuga la magazine doar pentru ca in  reclama un nebun spune ca acolo sunt cele mai bune preturi. Nu! Acum iei pe rand magazinele, iti iei notite ca un om ce judeca inainte de a cumpara un produs, pentru a fi sigur ca lucrul ala pe care urmeaza a-l achizitiona e cel mai bun si iti satisface toate cerintele.
Produsele sunt aceleasi, ce difera insa sunt informatiile prezentate pe eticheta produsului si zambetele asistentilor de vanzari.
E bine ca romanul a invatzat sa prospecteze piata, sa caute ceea ce ii satisface cerintele, dar pe masura ce  a dovedit abilitati de negociator, a devenit tot mai salbatic si mai lipsit de scrupule. Sunt oameni carora nu le e jena sa ceara reduceri peste reduceri pentru un produs ieftin, aflat la lichidare (adica, are cel mai mic pret posibil). Sunt oameni care trateaza vanzatorul mai rau ca pe o sluga. Sunt oameni care habar nu au sa scrie si sa citeasca  dar pretind a fi atotstiutori. Sau mai sunt acei clienti care nu se sfiesc sa arunce sutele sau miile de lei pe lucruri de care nu au neaparat nevoie, dar carora le e lene sa foloseasca apa si sapunul.
Intr-o astfel de competitie acerba castiga vanzatorul care are nervi de otel, zambet impecabil si o putere de convingere imbatabila. Pentru ca intr-adevar, sa lucrezi cu oamenii e cel mai greu lucru posibil, pentru ca oamenii sunt printre cele mai ciudate fiinte, paradoxal, de multe ori irationale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.