Standarde … europene?!?

In ultima vreme (mai precis, de vreun an incoace) tot aud expresii precum: “calitate la standarde europene” , “produse conforme cu normele europene”, “viata europeana”, “salariu european”, “preturi europene”, etc.

Sincera sa fiu, sunt curioasa cati dintre cei ce inghit asemenea porcarii stiu care sunt normele europene pe care tara noastra trebuie sa le indeplineasca in legatura cu multe dintre activitatile pe care le desfasuram.

Spre exemplu, astazi, 27 ianuarie 2007 intra in vigoare normele europene pentru crescatorii de animale. Asadar, de astazi taranii care vor dori sa creasca mai mult de 4 porci vor avea nevoie de autorizari asta in cazul in care decid sa vinda din produsele de porc. De asemenea, vor trebui amenajate spatii speciale unde sa fie taiate animalele, asta daca nu exista abatoare in satele respective. Bine ca totusi aceste reglementari nu sunt inca foarte clare si nu se specifica nimic despre modul de hranire si intretinere a porcilor. Sursa!

Nu pot totusi sa nu ma intreb : de cand am aderat se tot aud zvonuri despre normele europene care trebuiesc indeplinite in mai toate domeniile. Nu neg importanta acestora, dar ar fi bine daca nu ne-ar afecta identitatea nationala.

Sunt curioasa, exista cumva si norme privind procrearea? Sa stiu si eu, sa nu cumva sa incalc vreo reglementare europeana! 😀

3 thoughts on “Standarde … europene?!?

  1. lilisor Post author

    Sa inteleg ca standardele europene privitoare la procreere sunt “booring”? hmm…ok, asta inseamna sa nu le incerc. prin urmare ma indemni la incalcarea unor norme…hihihi…me likes it!

    Reply
  2. poli-obse

    @Sirg..Ce sa-i faci?nu toate articolele sunt despre frumusete sau mai stiu eu ce..altele au subiecte ceva mai serioase..nici pe mine nu ma pasioneaza politica..dar…asta e!ne cam priveste pe toti care-i faza cu intrarea asta grandioasa in UE!Nu crezi?!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.