Wake up people!!!

Ieri am ramas uimita cand am observat comportamentul batranilor in tramvai. Bine, nu ar fi pentru prima data cand raman perplexa.

De dimineatza mergem la servici (eu si Oradeanul meu). Pentru ca a fost luni si ne-am trezit cu chef de munca (care a disparut dupa primele 15 minute petrecute la servici), am iesit la tramvai ceva mai repede, pe la 8 si 10.

Dupa noi gentile cu laptopurile (pentru mine greu ca naiba!!). Urcam noi in tramvai si desi era aglomeratie am reusit sa ocup un loc. In fata mea statea o baba, langa ea un mosulica, o tinea de mana. La un moment dat, la o statie, babuta se ridica si se uita speriata la lumea din fata ei. Mosulica se uita la ea si o linisteste spunandu-i ca mai e o statie pana trebuie sa coboare. Babuta nelinistita se ridica iarasi de pe scaun si da sa-si faca loc printre oameni. Desi mai avea o statie, o manca ceva in fund de nu putea sta jos. Trebuia ea sa incurce lumea.

Bun. Merg la facultate (deh .. e musai!). Tot cu tramvaiul. De data asta nu era aglomeratie, ci chiar lejer. Zic sa nu ocup locurile pentru 2 statii de tramvai asa ca ma tin de bara langa o babuta care statea pe scaun. Babuta se uita putin urat la mine si intoarce apoi capul admirand privelistea vazuta prin fereastra murdara. Tramvaiul ajunge intr-o statie si babuta se ridica, se duce la usa si sta acolo. Cand sa cobor … n-am loc. Babuta ocupase tot spatiul destinat coborarii.

Ma poate lamuri si pe mine ce e cu tipul asta de comportament? Puii mei, e chiar musai sa incurce traficul? Le e frica sa nu cumva sa ramana in tramvai? Eu nu ma ridic de pe scaun decat atunci cand a oprit tramvaiul acolo unde trebuie sa cobor. In cazul batranilor cu probleme de locomotie as mai zice, dar sunt si oameni care efectiv se inghesuie la usa de la tramvai chiar si cu 2 statii inainte. Oameni buni, sunteti in sec 21. Un pic de organizare sau civilizatie nu serviti?!?

De asemenea dimineata la ora 7 cand merg la faculta tramvaiul e plin de scolarei. Majoritatea se lauda cu telefoanele lor cu Mp3 si manelele de care au facut rost de la vecinu de la 5. La scolarei am observat alta chestie : cand se urca in tramvai si toate scaunele sunt ocupate unde credeti ca stau? In capetele vagoanelor. Nu conteaza ca incurca circulatia, nu conteaza ca pe “coridoarele” dintre scaune e liber de poti valsa, ei se inghesuie in capatul tramvaiului.

Note to myself : get a driver’s license and a car!

5 thoughts on “Wake up people!!!

  • ooo daa… am scris si eu despre acest fenomen numit varsta a 3-a! pe langa faptul ca incurca circulatia, se si imbulzesc si se calca in picioare cand vad cate-un scaun liber!

  • well … propun sa facem alianta celor ce militeaza pentru civilizatie in mijloacele de transport in comun. Facem front comun, unim OTL-ul cu CTL-ul (daca asa-i zice) si invatam lumea sa fie civilizata in tramvai. Dar cred ca ar fi doar vorbe in vant si mai degraba am fi luate drept fraiere …
    Persoanelor trecute de o anumita varsta nu poti sa le spui nimic fara sa nu ti se arunce execrabila expresie “ce stii tu, esti un mucios!” Sau … “sufar cu prostata”, “am lucrat o viata intreaga pentru a merita locul ala” … etc

  • nus ce sa zic.. am observat si eu chestia asta dar eu nu bag in seama detalii dinastea.. ei saracii sunt suparati pentru ca statul nu le maresc pensiile.. pe multi dintre ei nu ii mai viziteaza nimeni.. chiar si familia uita de ei (cazul femeii care a pus apartamentul pe numele fiului sau dupa care acesta l-a vandut si a dat-o afara).. ei fiind mai batrani delireaza uneori.. nu cred ca o fac din rautate ci pur si simplu din cauza cruditatii din aceasta lumea.. nu zic.. sunt si batrani cu impresii.. genul celora care au bani sau cel putin asa arata.. de faza cu copii nu am ce zice decat “efect de turma”..

  • pe mine nu ma streseaza prea tare batranii…daca is in tramvai si nu mai is locuri de obicei le cedez..daca is prea obosita,nu!si daca stau in cale imi fac eu loc.no worries!singura mea problema is manelarii din tramvaie !aia chiar nu pot sa suport!astept sa primesc handsfree-ul sa pot sa ii ignor si pe ei!Hmm..se simte cineva?:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.