Alte zile libere?

Ok, am înţeles reclama Bergenbier de a proclama ziua de 5 Mai – “Ziua Bărbatului” dar am impresia că unii s-au îmbătat cu prea multă bere d-aia nasoală de au idei de zi liberă legală.

Adineaori a fost pe aici o băbuţă (trecea de 60 de ani). Avea un caiet şi câteva foi cu semnături şi ne cerea să semnăm o petiţie prin care Comisia din Bucureşti cere Guvernului ca zilele de 8 Martie şi 5 Mai să fie declarate zile libere legale.

Eu n-am semnat! Mi se pare o tâmpenie. Campania unei agenţii de publicitate a ajuns prea departe. Hai să cerem liber de 14 Februarie, că doar e sărbătoarea iubirii, nu? Vreţi liber de ziua femeii şi ziua bărbatului ca să faceţi ce? Să vă îmbătaţi? Să vă jucaţi cu puţa?

Băbuţa s-a uitat cam urât la mine când i-am spus că eu nu cred în prostia asta, că avem prea multe zile libere. Nu vreau să fiu liberă de 8 Martie, e o zi ca oricare alta. A tot bătut apropouri că “tinerii sunt prea fricoşi ca să facă ceva, e doar o semnătură…” bla, bla. E opţiunea mea, nu-ţi convine asta e!

Probabil bătrânica era plătită în funcţie de semnături altfel nu-mi explic de ce era atât de disperată după o amărâtă de semnătură. Aşa se fac mai nou campaniile şi strângerile de semnături. Trimiţi un bătrân care inspiră milă.

Vorba cuiva “las-o bă, că merge aşa!”

13 thoughts on “Alte zile libere?

 1. Pingback: Eu cand mai pot sa lucrez? | Jurnal de Oradea - Mintea Ardealului

 2. Pingback: Eu cand mai pot sa lucrez? | Jurnal de Oradea - Mintea Ardealului

 3. koma

  mai draga,

  daca tu vrei sa lucrezi non-stop, zilele astea libere sunt o caruta de bani pentru tine pentru ca din cate stiu cine lucreaza de sarbatori percepe dublu. altfel spus, cele mai mari vanzari se fac in zilele libere.[deci semneaza!] 🙂

  Reply
 4. lilisor Post author

  Poate cei care sunt platiti dublu pentru ca lucrează de sărbători au motive să semneze. Dar multe firme nu plătesc dublu ziua lucrată deşi e liberă de la stat. Asta o ştiu din experienţă. În vânzări, de cele mai multe ori nu se plăteşte dublu.
  E un pas mare de la “ar trebui” la “se face”

  Reply
 5. Sirg

  Lili, ai facut purici pe creier 😛 In occident sunt de doua ori mai multe zile libere decat in Romania!
  Faptul ca la noi nu sunt destule face ca lumea sa traga chiulul in zilele care ar trebui sa fie libere – ex 8 martie (femeile nu fac nimica sau au liber) si alte zile. Romanul oricum e lenes, dar daca nu ai destule zile libere, el tot va chiuli, deci tot acolo ajungi.
  Crezi ca occidentalii is prosti? Nu, ei au observat ca degeaba constrangi omul la lucru, pt ca daca il ti mai mult decat poate sau vrea el, nu mai da randament, deci, nu are rost, si mai bine sa vina odihnit la firma si sa lucreze eficient decat altfel.
  Dar la noi se practica sa vi la lucru de la 7 sau 8, si pana la ora 9 nu se lucreaza nimica, lumea citeste ziarele barfeste samd, chestii pe care le poate face acasa 😉 si de asta in occident se lucreaza de la 9, unde activitatea permite.

  Reply
 6. acesta

  mai fatuca, daca te plictisesti acasa…poti lucra non-stop!
  dar cei care nu se plictisesc acasa…mai au nevoie si de zile libere.

  Reply
 7. lilisor Post author

  Oh, boo! E stupida ideea zilelor libere de 8 martie si 5 mai.
  Gheorghe: de 2 ori mai multe zile libere? Eventual mai puţine ore de muncă pe săptămână. De fapt românul trage chiulul pentru că aşa s-a obişnuit.
  Gigică: te plângi de parcă nu ai avea weekendul liber.

  Reply
 8. Sirg

  nu stiu ce baza are ziua de 5 mai, dar restul sunt in regula, si nu vad de ce te deranjeaza pe tine daca sunt mai multe zile libere!? pana la urma care e problema?

  in occident sunt oameni care lucreaza f mult, peste 10 ore pe zi, si de asta sunt binevenite mai multe “bank holidays” cum se numesc acolo. indiferent, importanta este productivitatea, ce faci efectiv in orele pe care le petreci la servici, nu cate zile nu lucrezi. daca nu ai vazut pps-ul cu birourile google din elvetia, ti-l trimit eu 🙂

  Reply
 9. lilisor Post author

  Gheorghe: nu ma deranjeaza ca sunt mai multe zile libere ci modul in care se face lobby pentru asa ceva si mai mult, zilele alese. Serios acum, ce semnificatie are data de 5 mai? Tot in luna mai se sarbatoreste Sf. Constantin si Elena, zi in care multi romani isi iau liber. De ce nu se da liber atunci?
  Plus, problemele de la serviciu nu se rezolva printr-o zi libera. Daca esti nemultumit de angajator sau de conditiile de munca, o zi libera nu va schimba absolut nimic. Peste o saptamana vei fi la fel de acru si de amarat.
  Daca se legalizeaza ca 5 Mai sa fie zi libera legala cei mai castigati vor fi cei de la Bergenbier, doar ei au fost initiatorii Zilei Barbatului.

  Reply
 10. kukurucu

  o sa se bage zi libera si 9 mai….ca e ziua europei.

  @Sirg- parerea mea e ca romanul nu e lenes,el stie sa`si organizeze timpul in asa fel incat sa termine treaba repede in un interval scurt de timp iar in rest sta degeaba pe bani 🙂
  Zile libere din ce in ce mai multe…pot fi…pentru ca sunt date doar bugetarilor.Particularii daca vor dau si ei zi libera,daca nu,nu.

  Reply
 11. Sirg

  Vorbeam de zile libere legale, in care angajatorul este obligat sa dea liber, intr-un fel sau altul.

  Lili, eu cred ca te agiti prea mult pt fleacuri precum asta, cu ziua barbatului. E o gaselnita. Pana la urma depinde de guvern, si sunt convins ca si Tariceanu bea bere, impreuna cu staff-ul lui, si cu toate astea nu s-a ales ca zi libera sau nu stiu ce. E o alta gargara… Adevarul e ca ne-ar trebui mai multe zile libere.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.