Ana are mere …

De dimineaţă îmi răsună în cap melodia celor de la Sarmalele Reci, Ana are mere. Nu-mi place în mod deosebit, nu ştiu de ce mi-am amintit de piesa asta tocmai azi. Poate pentru că e prima zi de şcoală?

Am observat cu tristeţe că e începutul anului şcolar. Nu cu tristeţea unui elev care se trezeşte buimac dimineaţa pentru a ajunge la discursul patetic al festivităţii, ci cu tristeţea constatării depravării adolescenţilor.

Nu mi-aş fi dat seama că e deja 15 septembrie dacă n-aş fi auzit, de dimineaţă, câteva blonde veritabile cântând, după telefon, câteva manele.

Înghesuială în tramvai, petale de flori pe jos şi manele. Mi-a fost scârbă!

“Vai, fată, aşa n-am chef de şcoală azi”, spune o blondă cu blugii pătaţi, o geacă şi cu burtica slinoasă la vedere.

“Lasă fată că trece repede azi, mergem bem ceva după ce o vedem pe diriga…”, o încurajează altă blondă.

“Bă, ai auzit ce piesă a scos (insert random manelar name!) … e bengoasă rău, să moară căţaua!”. Întorc privirea pentru a vedea un băieţaş, pe la 14 anişori, cu telefon mobil din care behăiau ceva zgomote. Era îmbrăcat aşa cum prevede “codul băieţaşilor şmecheri”: blugi cu sclipici, şapcă cu n-şpe mii de inscripţii şi bluză mulată pe trupu-i firav.

Singurii copilaşi care mai aveau ghiozdane erau puştii de 7-8 anişori, pentru care azi chiar e prima zi de şcoală. Bunicii şi părinţii îşi tot sfătuiau odraslele ce să facă atunci când vor intra în clasă. “Să fii cuminte, să nu te cerţi, să asculţi de învăţătoare etc”. Sunt adorabili!

Păcat că 15 septembrie aproape în fiecare an e o zi ploioasă! Ţin minte că o singură dată s-a întâmplat să nu plouă de prima zi de şcoală.

În Lugoj azi s-a inaugurat şcoala din Cotu Mic. Era şi timpul. Nu ştiu cum se face, dar în Lugoj aproape toate proiectele majore au nevoie de mai bine de 10 ani pentru a fi finalizate. Pasarela de pe Buziaşului au construit-o în aproape 20 de ani, şcoala din Cotu Mic au terminat-o în 12 ani.

Se mai miră cineva de ce Martinescu (fost primar, a avut 2 mandate, dacă ţin minte bine ) era să-şi ia bătaie în centru de la lugojeni?

2 thoughts on “Ana are mere …

  1. Sirg

    Ce descriere poetica pentru un manelist! “(..) bluză mulată pe trupu-i firav.”

    Las’ ca oricum nu invata mai nimic, nu le plange de mila, si-o fac cu mana lor

    Reply
  2. Pingback: Elevii de azi sau contingentul 1989

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.