Blogul si socializarea

Cineva îmi spunea să nu-mi mai omor timpul cu blogul, că e o pierdere de timp, că nu fac nimic cu un astfel de site, că nu citeşte nimeni ce scriu, că bărbaţii sunt interesaţi doar de sex etc.

În ultimele 2 săptămâni am ajuns să cunosc alte persoane care au blog şi subiectul principal de discuţie nu a fost situl personal ci experienţele personale. Am socializat, cum s-ar zice.

Am cunoscut-o pe Laura Driha, o tipă plină de viaţă ÅŸi cu simÅ£ul umorului. DiferenÅ£ele dintre femei ÅŸi bărbaÅ£i se simt foarte tare chiar ÅŸi pe online. Noi suntem ceva mai … comunicative ÅŸi reconciliante, mai dornice de a potoli un scandal decât de a-l întreÅ£ine, voi, bărbaÅ£ii (având în vedere că mă citesc mai mult bărbaÅ£ii, îmi permit exprimarea asta!) sunteÅ£i mult mai incisivi ÅŸi aprigi la mânie. PuÅ£ini bărbaÅ£i acceptă ÅŸi altă opinie, mai ales una diferită de cea deja adoptată. Nu degeaba vi se spune “sexul tare”!

ÃŽn TimiÅŸoara am reîntâlnit-o pe Ramona, Dojo aÅŸa cum o cunoaÅŸteÅ£i voi. Am lucrat câteva luni alături de ea, Å£in minte că înainte de a ne cunoaÅŸte “face to face” ne-am cunoscut online, pe unul dintre forumurile sale. Analog Fm shall be missed! Păcat ca a fost cumpărat de reÅ£eaua Shit FM (Kiss).

De la ea am învăţat că poţi face o facultate şi să te ţii de un serviciu în acelaşi timp (Gheorghe mereu mă demoraliza, că nu voi reuşi, că nu merge şi una şi alta, că o sa văd eu pe naiba etc), că prestigiul unei facultăţi nu-ţi asigură reuşita. Ramona e o tipă plină de viaţă şi copilăroasă, te poţi simţi în largul tău cu ea în preajmă. Îmi plac oamenii modeşti, care nu te fac să te simţi prost exagerând cu auto lauda.

De fapt, blogul e doar o altă modalitate de a comunica, de a socializa cu alte persoane. Frustrările legate de trafic, corectitudinea gramaticală, bani din reclame, mentalităţile de genul “băi, eÅŸti prost, eu ÅŸtiu mai bine decât tine” sau “hai să ne luăm ÅŸi de ăsta, că-s moldovean ÅŸmecher” nu-ÅŸi au locul atunci când ne întâlnim. Decât să ascult ce are de spus fiecare frustrat, mai bine îmi vâd de treabă ÅŸi îmi trăiesc viaÅ£a!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.