Busuiocul popii …

Încă din copilărie mi-au plăcut florile, mai ales în ghiveci. Când am crescut, am început să plantez flori, să le răresc frunzele, să le ud etc.

De când m-am mutat la Oradea n-am prea avut ocazia să cresc plante de apartament. De 8 martie, însă, am primit o floare mică și drăguță în ghiveci de la mândru, aşa că ne-am hotărât să plantăm şi alte soiuri. Mai animăm puţin balconul monocrom.

Am cumpărat 2 ghivece şi un săculeţ cu pământ pentru flori (aşa scria pe sac!) Am mutat floarea din ghiveciul ei (prea mic) şi în altul am plantat seminţe de busuioc cumpărate din Practiker.

Astă iarnă, la Bobotează, i-am cerut popii puţin busuioc (îmi place cum miroase în cameră), ca să-l păstrez. Între timp bucăţica de plantă de la popa s-a uscat şi am zis că e păcat să o arunc, oricum dacă o amestec în pământul florilor nu are vreun bai.

După câteva săptămâni în care ambele ghivece au stat la lumină şi căldură şi au primit apă tot la 2-3 zile, busuiocul de la Practiker a început să răsară, floarea îşi revenea în urma mutării într-un vas ceva mai mare, şi 2 fire verzi au răsărit pe lângă floare. Cred că nu le-am aruncat pentru că mi-a fost lene!

Din păcate, atât busuiocul cât ÅŸi floarea au început să se usuce. ÃŽn schimb firiÅŸoarele verzi au crescut mari ÅŸi frumoase ÅŸi miroseau foarte tare a … busuioc!

Astăzi am o superbă plantă de busuioc, de la popa, plantă pe care mi-a fost milă să o arunc la gunoi sau să o rup. Tulpinile ce au ieşit din seminţele cumpărate s-au uscat.

busuioc in ghiveci

Uite, d-aia e mai bun busuiocul popii!

1 thought on “Busuiocul popii …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.