Changes …

– Probabil ai observat noua temă a blogului. Adevărul e că m-am cam săturat de cea veche, adică m-am săturat de spaţiul mare ce-l lăsa între primul post şi cele de jos, aşa că am purces la “vânătoare de wordpress themes”. Nu-mi asum credit pentru toate schimbările temei. Bruta mică a urcat tema sus, eu am schimbat termenii din engleză în română şi mărimea caracterelor iar nenea Designerul m-a binecuvântat cu un header drăguţ şi hazliu.

– Dacă eşti orădean şi porţi ochelari, citeşte mai departe. Acum 2 săptămâni mi-am schimbat lentilele (s-a schimbat cilindrul la lentila dreaptă, aşa că era musai să le înlocuiesc pe amândouă). Un coleg mi-a povestit de un magazin, situat pe strada Primăriei, unde pot să-mi schimb ochelarii la un preţ rezonabil. Pe schimbarea lentilelor am dat 70 de lei, cu tot cu manoperă (au antireflex, protejeaza ochii de razele emise de calculator şi multe altele). Să-ţi explic unde e locul cu pricina : cum vii pe strada Primăriei în jos, e imposibil să nu vezi o tăbliţă pe care scrie Anticariat şi Optica. Intri în curte şi imediat la stânga intri în magazin. Nenea de acolo e foarte amabil iar preţurile sunt mult mai mici faţă de ce găseşti la Optica Ovidiu sau alte magazine. Lucrează numai cu lentile din plastic. Dacă are pe stoc ceea ce ai nevoie, a doua zi poţi să-ţi ridici ochelarii. Dacă nu, aştepţi câteva zile după comandă. Păcat însă că există destui orădeni care încă îşi procură ochelarii de vedere din piaţă.

– Am fost aseară pe la Ciuperca. Campania electorală începe să-şi facă simţită prezenţa şi aici. Marginile treptelor au fost văruite, stâlpii băncilor au fost daţi de asemenea cu var, iarba a fost tăiată. Probabil angajaţii Urbana sau Rer, care au golit coşurile de gunoi au uitat să le pună la loc, nu de alta dar n-am mai văzut vreun coş prin zonă. Plus că băncile tot nu au fost reparate, dar măcar au plivit iarba de pe platoul de sus. Aloo, nenea actual şi fost primar, se aude? Dacă tot faceţi o treabă, măcar faceţi-o bine, nu de mântuială!

– Azi dimineaţa mijloacele de transport în comun orădene au circulat foarte greoi. Am asteptat 25 de minute pentru un tramvai. Aglomeraţie mare în fiecare staţie, aglomeraţie în tramvai. Parcă în 23 (adică azi) trebuia lansat oficial noul tramvai Siemens, cel mai modern din România. L-am văzut aseară, făcea ture de test în zona Cantemir. Sper doar ca aerul condiţionat să elimine mirosurile pestilenţiale emanate de unii concetăţeni. În caz contrar, vom avea nişte tramvaie moderne şi puturoase. Partea bună e că refugiile de tramvai s-au modernizat, adică acum ai unde să te adăposteşti în caz de ploaie iar în câteva staţii au apărut indicatoare luminoase care afişează ora şi locul.

Nu aş vrea să fiu cârcotaşă, dar sunt curioasă cât timp va trece până când husele scaunelor vor fi sfâşiate, vom găsi coji de seminţe pe sub scaune iar geamurile vor fi zgâriate cu tot felul de mesaje cretine.

8 thoughts on “Changes …

 1. Sirg

  Cam simpluta tema, sunt convins ca exista altele mai interesante. Daca vrei te ajut si eu cu chestii tehnice, numai trebuie sa zici 😛

  Reply
 2. blinder

  1.ciuperca ramane in starea prea bine cunoscuta de putrefactie. nu de alta dar primaria “are planuri mari” [k doar e an electoral] si nu se sinchiseste sa mai intretina zona.
  2.nimeni nu va sfasia husele de pe scaunele din tramvai, garantez! [din cate am observat scaunele nu au huse:)) ]
  3.imi place tema, simplu, placut si la obiect.

  Reply
 3. wassup

  oh.. asta imi place mult mai mult. Te prinde mai bine 🙂

  Am vazut si eu ce “revizuiri” s-a facut pe la ciuperca.. insfarsit se misca un deget si acolo .. 🙂

  ..iar tramvaiul cel nou .. am apucat sa il zaresc si eu azi cateva secunde .. deoarece eram in mers.. 🙂

  Reply
 4. lilisor Post author

  Blinder : da, azi am vazut si eu ca nu au huse scaunele. Daca ai calatorit pana acum cum autobuzele de Pic vedeai in ce stare jalnica sunt husele scaunelor din spate. Parca niste animale au calatorit cu microbuzele alea.
  E pacat ca Primaria nu aloca fonduri pentru curatenia la Ciuperca. E o zona frumoasa, nu multe orase se pot lauda cu un astfel de loc de unde poti admira intregul oras.
  Wassup: mersi 🙂 Arata bine noul tramvai, dar stai sa calatoresti cu el. E super confortabil 🙂

  Reply
 5. blogomentator

  1. Frumoasa noua tema si desenul facut de Designer.

  2. Am fost si eu azi la Optica de pe Primariei, chiar de treaba nenea de acolo. Am sa merg saptamana asta sa-mi fac ochelari la el.

  3. La Ciuperca chiar ar trebui facuta un pic de curatenie. Avem un oras atat de frumos; pacat ca nu stim avea grija de el.

  4. Cu noul Siemens am fost si e chiar placut. Speram ca oradenii vor sti sa aiba grija de el si de cele care or mai veni.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.