Clopotiv-ar clopotnitele clopotelor!

Se ştie că majoritatea oamenilor sunt foarte morocănoşi dacă sunt treziţi când e somnul mai dulce, adică dimineaţa devreme.

Ieri ÅŸi azi, dis de dimineaţă ne-am trezit pe “muzica” asigurată de clopotele Mănăstirii din Rogerius.

Pentru că în micuţa noastră garsonieră e cald, dormim cu fereastra deschisă (caloriferul e închis şi totuşi e cald!). Azi Kiki s-a trezit înjurând în stânga şi în dreapta că iarăşi au început călugării să bată clopotele.

A închis fereastra (Doamne, ajută-l pe ăla de a inventat geamul termopan!) şi am reuşit să adormim la loc, încă jumătate de oră când a trebuie să redeschidem fereastra pe motiv că era prea cald în cameră.

După nici 5 minute, se aud clopotele!

Moment în care toÅ£i cei 4 din cameră am început să rostim “rugăciuni” la adresa prea minunatelor clopote.

Ieri dimineaţă au bătut clopotele din jumate-n jumate de oră.

Nenea Bolojan, pe popi nu-i întreabă nimeni de poluare fonică? Nu le ajunge un clopot mai mic?

Acum am înţeles de ce aproape toţi vecinii de bloc au ferestre termopan.

5 thoughts on “Clopotiv-ar clopotnitele clopotelor!

 • AceeaÅŸi chestie ÅŸi aici în cartier. Un tip nu prea dus la biserică ÅŸi cu patimă pentru alcoale s-a dus la popă ÅŸi i-a zis că dacă nu scoate amplificatoarele, ÅŸi-o ia pe cocoaşă. O mers…pentru o duminică. Azi iarăşi au prins glas pomelnicele!:))

 • Ba da Lilisor…o sa impuna sa se utilizeze talangi ca la vaci sau clopotei de aia de pus pe pomul de craciun :)) Bucura te ca nu esti in China si ca nu au gong…ca atunci te ai fii distrat mai mult :))

 • se pare că am mai găsit pe cineva care îndura chestia asta … kida mea stă pe lângă o biserică , care din oră în oră dă din talangă. In weekend după ce că adorm la ore imposibile clopotul bate la ora 10 vreo juma de oră. am ajuns să-mi imaginez că am o bazooka si le arunc la aiă clopotniÅ£a în aer.
  iar ca să fie tortul complet cel mai tare e că pe langa biserică e un semafor cu semnal audio pentru orbi (care se aude de fiecare dată când apasă cineva pe buton să se facă verde) să vezi ce tare e când ai toate chestiile zgomotoase din casă oprite ÅŸi urlă orbu…ufffa mi-am spus năduful 😀

 • “Am aflat de la o româncă stabilită într-un mic sat din Austria că pastorul bisericii de lîngă casa ei avea obiceiul să tragă clopotele în fiecare dimineaţă, la ora cinci, de cîte 80 de ori. Cînd ea a îndrăznit să-i sugereze că acest lucru o cam deranjează, preotul s-a făcut foc de supărare iar în dimineÅ£ile următoare a tras clopotele de peste 500 de ori.”

  (Dilema veche, Nr. 249, 20-26 noiembrie 2008)

  De fapt, merită citit tot articolul, care atrage prin titlu – “FrustraÅ£ii de toate naÅ£iile”:

  http://www.dilemaveche.ro/index.php?nr=249&cmd=articol&id=9543

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.