Ilie Bolojan – Primarul orădenilor

Adineaori am citit ediţiile online ale principalelor ziare orădene şi aşa cum era de aşteptat, candidatul PNL, Ilie Bolojan a câştigat alegerile locale pentru Primăria Oradea.

Articol din Bihoreanul

Articol de pe Bihon

Se pare că orădenii au fost foarte hotărâţi în privinţa noii conduceri administrative a oraşului, încât s-au prezentat la vot şi l-au ales pe Ilie Bolojan ca primar, încă din primul tur de alegeri.

Din păcate, Mihai Groza a prins încă un mandat de viceprimar.

O surpriză plăcută (cel puţin pentru mine) a fost succesul înregistrat de Radu Tîrle, candidatul PNL la preşedenţia Consiliului Judeţean Bihor. A obţinut mai multe voturi decât fostul prefect, Kiss (UMDR).

Avem un primar nou, asta înseamnă că e musai să avem grijă mai mare de oraşul nostru şi să fim atenţi ca toate proiectele propuse de echipa condusă de Ilie Bolojan să se concretizeze. Dacă nu, îl taxăm!

Lucrurile nu se pot schimba peste noapte dar toate se pot realiza dacă nu o să mai rămânem nepăsători la problemele reale ale oraşului.

Am putea începe cu educarea orădenilor care coboară în staţia de tramvai de la Piaţa Mare, să nu-şi mai arunce gunoiul după balustrada staţiei.

Sau măcar să încercăm să lăsăm la o parte problemele etnice si să acceptăm faptul că trăim într-un oraş european şi că vandalizarea clădirilor cu fostele denumiri maghiare n-are nici un alt scop decât murdărirea unor clădiri.

Cu siguranţă una din marile probleme va fi mentalitatea învechită şi nepăsătoare a multor orădeni, a acelora care preferă să dea din gură decât să pună osul la treabă, care preferă să-şi plângă de milă în loc să muncească.

5 thoughts on “Ilie Bolojan – Primarul orădenilor

 1. Sirg

  observ ca tu si Lau sunteti f preocupati de chestia asta. E asa mare lucru pt Oradea, ca un Mesia, sau inainte era atat de rau incat oricine venea era bun?

  Reply
 2. lilisor Post author

  Sa inteleg ca pe tine nu te intereseaza cine conduce orasul?
  Da, Mihai Groza a fost un primar interimar groaznic! Sa speram ca lucrurile se vor mai schimba si oradenii nu vor mai plati brazi cu 200 milioane bucata si altele. 🙂

  Reply
 3. blogomentator

  Am mai fost lasati cu ochii-n soare si de Sturza… poate am muscat-o si acum (din cauza celor care l-au votat pe Bolojan). Cine stie?! Eu SIGUR nu l-am votat. Vom trai si vom vedea.

  Reply
 4. Sirg

  Lili, nu ma intereseaza atat timp cat lucrurile merg bine. Dar impresia mea este ca oricine vine lucrurile nu vor merge bine. Am scris pe blog o parere personala… Oricum, ma indoiesc ca se vor schimba lucrurile prea mult si in Oradea, pt ca schimbarile pe care le asteapta lumea nu pot veni de la o singura persoana… fiind implicate partide, grupuri de interese politice sau de afaceri, consiliul judetean, ministerul si asa mai departe. Primarul e poate 10% din problema. Mie mi se pare ca tu si Lau ati fost un pic cam naivi sau prea entuziasti. M-as bucura sa imi demonstrezi peste 2 ani cat de mult am gresit azi, si sa vad in niste poze cat de frumos si modernizat e orasul, iar ca problemele de care te plangi pe blog s-au rezolvat. 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.