It’s raining cats and dogs

Mă folosesc de expresia englezilor pentru a-ţi face cunoştinţă cu 2  animăluţe jucăuşe pe care le-am întâlnit în vara asta.

Aproape de liceul unde mi-am petrecut 4 ani din viaţă, trece agale un motan. Alb pictat cu negru sau poate negru pătat cu alb, motanul, aparent bine hrănit, s-a uitat la noi plictisit, a ezitat să fugă şi abia când a văzut 2 nebune urlând “Ţiţu, ţiţu, hai pisu, hai .. ” s-a gândit că e cazul să-şi mişte blana grea din loc.

L-am ajuns din urmă şi l-am încolţit într-o scară de bloc. Motanul, vizibil mai plictisit, s-a jucat puţin cu degetele noastre după care a plecat în căutarea pisicii perfecte. Sau probabil oriunde altundeva numai să nu mai îndure drăgălăşeniile nebunelor.

După jumătate de oră, în parcul George Enescu (Lugoj), dăm peste un pui de labrador. Puiuţul avea o zi proastă, era pentru prima dată când era scos afară în lesă. Nu avea stare, sărea în lesă, lătra, scheorlăia, orice numai să-i atragă cumva atenţia stăpânei că nu-i place.

Ehe, n-a fost după el. Tanti stăpâna cuţului ne-a povestit că drăgălaşa creatură a fost găsită la uşă, abandonată la doar câteva săptămâni de la naştere. Avea o pată pe bărbie, motiv pentru care, spunea tanti, e o corcitură de labrador şi cine l-a avut a vrut să se debaraseze de el. E imposibil să nu-l îndrăgeşti din primele minute.

Nouă ne-a plăcut şi, mai important, căţelul a părut să se împace foarte bine cu cele 2 nebune. S-ar mai fi jucat cu noi, dar era timpul să plece spre casa lui.

Cele 2 nebune eram noi:

4 thoughts on “It’s raining cats and dogs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.