Iubiţi şi câinii vagabonzi …

Aşa spunea Mihai Constantinescu, dar probabil că pe vremea aceea problema câinilor vagabonzi nu era atât de gravă.

Am văzut campania iniţiată de Evenimentul Zilei şi o susţin întru totul. Păcat că a fost demarată după ce câinii vagabonzi au făcut alte victime.

Iubesc animalele şi aş da orice să am căsuţa mea unde să cresc vreo 2 câini şi 3 pisici. Mi-e milă să ţin un câine într-un apartament micuţ, mai ales la un program de lucru inflexibil. Mă doare când văd câini de rasă fără stăpân, colindând confuzi pe străzi sau când pisoi amărâţi sunt bătuţi cu bestialitate. Dacă iubesc animalele nu înseamnă că doresc să le văd pe stradă, umblând în haite, atacând şi semănând spaimă în lumea din jur.ciuciu.jpg

La bloc avem un câine care are grijă de cele 3-4 pisici care au supravieţuit iernii. Acum câţiva ani au venit hingherii, l-au luat, l-au castrat şi i-au dat drumul. Nu e agresiv, mai latră din când în când pe alţi câini dar dacă îi spui “Marş”, tace şi pleacă în treaba lui. Partea amuzantă e că răspunde la apelativele “Ţiţu!” sau “Pisi!”. Cu toate acestea, niciodată nu poţi să fii sigur că nu va ataca vreodată! E totuşi un animal imprevizibil!

De când a venit căldura, în jurul blocului s-au adunat tot mai mulţi câini. În fiecare seară şi noapte au “concerte”. Latră de parcă ar fi în Al Doilea Război Mondial canin. Sper să treacă hingherii să-i ducă la vreun adăpost. Mai bine prevenim decât să tratăm, nu?! Acele persoane care se bat cu cărămida în piept că iubesc animalele şi că hingherii comit un sacrilegiu atunci când adună câinii, ar trebui lăsate într-o cuşcă plină cu animale adunate de pe străzi.

Un animal fără stăpân, fără o educaţie e un animal sălbatic. Dacă îi dai de mâncare nu înseamnă că te-a adoptat, nu înseamnă că nu te va ataca vreodată. Eu am fost muşcată de un câine. Aveam 7 ani şi, spre norocul meu, cu doar 2 săptămâni înainte de nefericitul eveniment am fost vaccinată anti-tetanos la şcoală (chiar, se mai fac astfel de vaccinuri în clasa 1?). De atunci mi-e frică de câini.

Ca o comparaţie, poate puţin deplasată: aşa cum locul unui copil nu e pe stradă, aşa niciun câine nu ar trebui lăsat liber în oraş. Diferenţa e că un câine nu are de ales.

Dacă edilii oraşului Oradea tot vor să facă ceva pentru acest oraş, în loc să construiască o cruce stupidă mai bine ar investi banii într-un centru unde să fie adunaţi, castraţi şi, dacă e cazul, eutanasiaţi câinii fără stăpân. Măcar străzile vor scăpa de “pericolul” câinilor maidanezi.

13 thoughts on “Iubiţi şi câinii vagabonzi …

 1. kosmin

  Nu sunt de acord cu eutanasierea cainilor. Solutia viabila este sterilizarea acestor patrupede, iar in timp problema cainlor fara stapan se va reglementa de la sine.

  Reply
 2. acesta

  ador cainii, dar pe Mihai Constantinescu l-am urat toata viata pentru melodia aia de 2 lei.
  Imnul zoofililor.
  ae!

  Reply
 3. Alexandra

  In fata blocului meu sunt aproximativ 30 caini vagabonzi, care dupa lasarea intunericului fac legea. Au atacat si au muscat nenumarate persoane. Si eu iubesc cainii, dar nu in haita!

  Reply
 4. procivilizatie

  V-ati saturat de cainii vagabonzi care va musca, va terorizeaza, va ataca copiii, nu va lasa sa mergeti seara la plimbare, sau printre blocuri?

  Haideti sa discutam cum putem sa gasim o solutie la aceasta problema si sa facem lobby pe langa partidele politice pentru campaniile locale sa includa in platformele lor electorale o solutie la problema cainilor vagabonzi.

  Veniti pe primul blog din Romania care se doreste un meeting room pentru cei care doresc exterminarea cainilor vagabonzi. Vom discuta solutii realiste pentru a scapa de cainii vagabonzi.

  http://procivilizatie.blogspot.com/

  Reply
  1. tu?

   Draga ,,io” ,nu inteleg ce legatura are mirosul cainilor sub apa cu adunarea lor de pe strazi.Nu vad nici de ce ai postat acest comentariu, nimeni cu putina cultura nu il va aprecia (esti cumva analfabet?), pana si eu imi dau seama ca nu stii sa scrii si am 10 ani!

 5. Pingback: Ziare.com mi-au “imprumutat” cainele - Ziare.com fura | Jurnal de Oradea - Mintea Ardealului

 6. una

  deci sunt si ei niste caini care ar putea fii redresati si ingrijiti , adoptati de cineva nu sunt de acord cu persoanele, care vor sa ucida caini vagabonzi iar pe persoanele care se tem de ei imi dau seama dp fata respectiva, ca nu iubesc animalele ,pt ca caini
  au si ei niste suflete sunt ca niste oameni simt aud si uneori chiar inteleg si pot sa te si asculte daca ii oferi un acoperis si o farfurie de mancare iti va fi recunoscator toata viata:D:D
  asta ii parerea mea
  si inca ceva salvati animalele pt,ca noi nu stim sa avem grija de ce primim de la D-zeu si ei sunt niste finte care le am primit si de care ar trebui sa avem grija
  😀 gata cu morala ca am cam scris destula hai pa:)

  Reply
 7. Theo

  buna ….intr-adevar e o problema cu acesti caini cel mai bine ar fii sa-i duca la un adopost sau daca nu au unul sa faca macar un 2 3 4 5..adaposturi ptr k si acestii caini cand musca cred ca ei isi i-au apararea…in unele cazuri..sper ca am putut ajuta…pa pa !!!!!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.