Muzică pentru suflete

Fără vreun motiv întemeiat azi am chef să ascult ceva melancolic, ceva liniştit şi relaxant.

Muzica internaţională e plină de tot felul de “excremente” de artişti. Sunt totuşi câţiva pe care i-aş asculta la orice oră din zi sau din noapte.

Spre exemplu, La Boheme piesa lui Charles Aznavour, de care mi-am adus aminte citind blogul lui Nicolescu. Piesa e superbă, are de toate. Ehe, francezii nu or fi bărbaţi frumoşi (cel puţin nu pentru mine) dar au dat lumii câteva exemplare foarte reuşite.

Apoi cum să îl uit pe Frank Sinatra?! Vocea lui pătrunzătoare şi senzuală … pentru un mafiot avea prea mult stil şi clasă. Dar mai bine ascultaţi voi Something Stupid, varianta originală!

Despre Dean Martin sau Nat King Cole nu cred că are rost să mai vorbesc! Dean m-a înnebunit cu Everybody Loves Somebody (da, piesa asta a fost într-o reclamă la o marcă de cafea) iar Nat m-a făcut să mă îndrăgostesc de Mona Lisa.

Dar Nina Simone? Aţi auzit de ea, nu-i aşa? Ei bine ea m-a fermecat cu vocea sa şi piesa My Baby just cares for me.

De Andy Williams am tot povestit. M-am îndrăgostit de vocea sa în timp ce vizionam trilogia Naşul. Eh, el a mai interpretat coloanele sonore şi de la alte filme celebre printre care şi Love Story.

Vă mai aduceţi aminte de Alain Delon şi Dalida? Ehe, au făcut un cuplu frumos mai ales în muzică. Parole, Parole

Închei acest post pe ritmuri de country, căci Kenny Rogers e un solist de muzică country însă lucrul acesta nu l-a împiedicat să cânte piese ca The Gambler (preferata mea), Lady, piesă preluată mai apoi şi de Lionel Richie, sau We’ve got Tonight, melodie interpretată împreună cu Sheena Easton, tipa cu Morning Train sau For Your Eyes Only (coloana sonoră dintr-un film cu Bond, James Bond)

Off … mă retrag în pătucul meu cald împreună cu John Lee Hocker … să mă vindece el de boala pentru muzica de azi. De fapt, cred că-l chem şi pe Santana, un trio nu strică niciodată.

5 thoughts on “Muzică pentru suflete

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.